Gelecek Partisi Grup Başkanvekili TBMM'de 'şeriat' savundu: 'İslamın kendisidir'

TBMM'de yaptığı konuşmasında şeriatı savunan Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, "Şeriat dediğimiz kavram dindir, İslamın kendisidir" dedi.

Haber Merkezi

"Şeriat" ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı sonrasında hakkında soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun, dün gözaltına alındı ve tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününde konuşan Yeni Akit yazarı ve eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'ın, "Osmanlı'yla iftihar ediyorum. Osmanlı'yı süren soysuzları da lanetle anıyorum" dediği görüntüler de dün medyaya yansıdı. Sonrasında ortaya çıkan düğüne ait başka görüntülerde de Yılmaz'ın, Mustafa Kemal Atatürk’e “Selanik’ten gelen dönme” dediği ve topluca "beddua" ettiği görüldü.

Kamuyounda tepkiyle karşılanan söz konusu iki olay, bugün gerçekleştirilen TBMM Genel Kurulu'nda da gündeme geldi.

'Sevmeyebilirsiniz ancak Atatürk'e saygı göstermek zorundasınız'

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, sözlerine "Son günlerde, maalesef, farklı kesimlerden birbirine yönelik, toplumsal barışımızı bozacak, toplumda kin ve nefret oluşturacak söylemler ortaya sarf ediliyor. Bu anlamda iki farklı bakış açısını da eleştireceğim" diyerek başladı.

Yılmaz'ın, Atatürk'e yönelik "Selanik'ten gelen dönme" ifadesini kınayan Şahin, "Sevmeyebilirsiniz ancak Kurtuluş Savaşı iradesini ortaya koyan, cumhuriyetimizin kurucu iradesini ortaya koyan kurucumuza, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı göstermek zorundasınız. Ölçüyü kaçırmayın diyorum, ölçüyü kaçıracak arkadaşlara da mikrofon vermeyin diyorum arkadaşlar" dedi.

'Şeriat, İslamın kendisidir'

Sözlerinin devamında Altun'un şeriata ilişkin yorumunu eleştiren Şahin, TBMM'de yaptığı konuşmasında şeriatı savundu.

"Şeriatın "İslamın değerler bütünü, İslamın hükümleri, İslamın adalet sistemi, İslamın ibadet, ahlak ve muamelatının kendisi" olduğunu söyleyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Dolayısıyla yani Allah’ın emir ve yasaklarından bahsediyoruz, bu anlamda kimse bu kavramı -farklı yerlere çekerek- farklı siyasi tartışmalar içerisine çekmesin diyoruz. Burada anlayan yanlış anlıyor, anlatan da yanlış anlatıyor; böyle bir problem var. Hasılı, “şeriat” dediğimiz kavram dindir, İslamın kendisidir, böylesine önemli bir değerimizi lütfen kimse farklı mecralara çekip, farklı tartışmalar yaratıp toplumsal barışımızı bozmasın diyoruz."