Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Gayrimenkul satışlarında ödemeler artık sadece TL ile yapılacak

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de değişikliğe gidildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 19.04.2022 , 06:56 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

28 Şubat 2008’de yayımlanan 26801 sayılı Resmî Gazete'deki Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de değişikliğe gidildi.

Tebliğ’in 8 inci maddesinin dokuzuncu fıkrasında yer alan

Türkiye'de yerleşik kişilerin kendi aralarında akdedecekleri; taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşmelerinde sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırmaları mümkündür.

ifadesinin sonuna “Ancak sözleşme konusu ödeme yükümlülüklerinin Türk parası cinsinden yerine getirilmesi ve kabul edilmesi zorunludur.” cümlesi eklendi.

On beşinci fıkrasında yer alan “kararlaştırılması” ibaresi de “kararlaştırılması, ödenmesi ve kabul edilmesi” şeklinde değiştirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karar yürürlüğe girdi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.