Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron BAE'de

Macron ülkenin yeni devlet başkanı olarak belirlenen Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile başkent Abu Dabi’de görüştü.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 15.05.2022 , 18:03 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın yakınlarına taziye dileklerini iletmek için Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti.

Ülkenin yeni devlet başkanı olarak belirlenen Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile başkent Abu Dabi’de görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki ülke arasındaki “barış, açık sözlülük ve diyalog temellerine dayalı iletişim"e değindi. 

ABD heyeti BAE’ye gidiyor 

ABD Başkanı Joe Biden’ın yardımcısı Kamala Harris önderliğindeki bir heyet de, "ülkeler arasındaki gerilimi azaltmak ve ikili ilişkileri desteklemek adına" yarın BAE’ye gidecek. 

Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan'ın Cuma günü ölümünün ardından ülke genelinde 40 günlük ulusal yas ilan edilmişti. 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.