'Filistin halkına uygulanan baskılar kabul edilemez'

Türkiye Barış Komitesi, 'İsrail 70 yılı aşkın bir süredir Filistin topraklarını işgal altında tutuyor ve Filistin halkına nefes aldırmıyor' dedi.

Haber Merkezi

Türkiye Barış Komitesi, "Filistin halkına uygulanan baskılar kabul edilemez" başlıklı bir açıklama yayımladı.

İsrail'in 70 yılı aşkın bir süredir Filistin topraklarını işgal altında tuttuğu hatırlatılan açıklamada, "Arkasına emperyalist güçleri alan İsrail'in bu ırkçı politikaya derhal son vermesi ve Filistin halkının haklı taleplerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Barışseverler Filistin halkının yanında olmaya devam edecek" denildi.

Açıklama şöyle:

İsrail güvenlik güçleri son günlerde Filistin halkı üzerindeki baskılarını artırdı. Mescid-i Aksa'da ve çevresinde toplanan Filistinlere ardı ardına saldırılar düzenlendi. Aralarında küçük çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli yaralandı. 

Yine son günlerde, Doğu Küdus'ün, ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı Şeyh Cerrah mahallesinde, İsrailli yerleşimcilere alan açılması amacıyla Filistinlilerin evlerini terk etmesi için uygulanan baskılar ve polis saldırılarında artış var. Filistinlilerin hukuki girişimlerine karşın İsrail mahkemeleri, Filistinlileri bu yerleşimcilerle "anlaşmaya varmaya" zorluyor. Bunun anlamı açık: Filistinliler zorla yurtlarından sürülüyor. Ayrıca bu, işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştiği için bir savaş suçu anlamına geliyor. 

İsrail 70 yılı aşkın bir süredir Filistin topraklarını işgal altında tutuyor ve Filistin halkına nefes aldırmıyor. Ancak özellikle son yıllarda Batı Şeria'da daha fazla alanın yeni İsrail yerleşimleriyle birlikte ilhak edilmesi ve İsrail'in bir tür Apartheid'a dönüşmüş olan Filistin politikası giderek daha fazla Filistinlinin canına, evlerinden ve topraklarından sürülmelerine mal oluyor. 

Arkasına emperyalist güçleri alan İsrail'in bu ırkçı politikaya derhal son vermesi ve Filistin halkının haklı taleplerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Barışseverler Filistin halkının yanında olmaya devam edecek. 

Türkiye Barış Komitesi