Fenerbahçe'de stadın isminin değişmesi konusunda engel iddiası

Ülker Stadı Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin isminin "Atatürk Stadı"na çevrilmesinin önünde mevzuat engeli olduğu öne sürüldü.

Haber Merkezi

Fenerbahçe'de, Ülker Stadı Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin isminin "Atatürk Stadı"na çevrilmesi önerisi gündem olmuştu.

Milliyet'in haberine göre sarı-lacivertlilerin önünde bu konuda bir mevzuat engeli bulunuyor. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Tesislere Ad Verme Yönetmeliği"nin 7. Maddesi'nde, "Ad verme ile ilgili yasaklar" bölümü bulunuyor.

Bölümde ise şu ifadeler yer alıyor:

1-) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk'e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

2-) Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk'e ilişkin adlar verilebilir.

Habere göre, İstanbul'da, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın varlığı, bu yönetmelik nedeniyle Fenerbahçe'nin elini, kolunu bağlıyor. Bu nedenle sarı-lacivertli yönetim ilk olarak bu mevzuatı aşmak için çalışma yapacak. Bunun dışında Fenerbahçe, 2025 yılında sözleşmesi sona erecek Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle de bir görüşme yaparak gerekli izni almaya çalışacak.

Stadın adının değişebilmesi için, genel kurul veya yönetim kurulu kararı da yeterli olmayacak. Yine mevcut yönetmeliğe göre, "Genel Müdürlük mülkiyeti ve/veya kullanımında bulunan tesislere verilecek adlar ile Genel Müdürlük mülkiyetinde veya kullanımında olup kulüplere, diğer kurum ve kuruluşlara devredilen, kiralanan, sınırlı ayni hak tesis edilen gençlik ve spor tesislerinin adları Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayı ile verilebilir ve değiştirilebilir" maddesi bulunuyor.