Eskişehir'de salgın fırsatçılığı: Okul bahçesine imam hatip inşaatı

Eskişehir Anadolu Lisesi salgın günlerinde imam hatip saldırısıyla karşı karşıya.

Haber Merkezi

Eskişehir'in en köklü liselerinden biri olan Eskişehir Anadolu Lisesi'nin salgın fırsatçılığı ile imam hatip lisesine dönüştürülmek istendiği öne sürülüyor. 1955 yılında Eskişehir Maarif Koleji olarak eğitim öğretime başlayan ve halen kentin en önemli okullarından biri olan lise, AKP'nin hedefinde.

Salgın sürecinde yani öğrencilerin okulda olmadığı dönemde bahçe sınırları içinde başlatılmış olan imam hatip lisesi inşaatı lisenin yapısal olarak değiştirilmesi için bir fırsata dönüştürüldü.

Sürece ilişkin Eskişehir Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından yapılan açıklamada, sürecin yakından takip edildiği ifade edildi.

Dernek'in yaptığı açıklamada şöyle denildi:

Değerli mezunlarımız,

1955’ten günümüze ulaşan bu ulu çınarın ruhu ve gövdesi olan okulumuzun bahçesindeki açık basketbol sahalarının ve yanındaki eski futbol sahasının bulunduğu alana bir başka okul yapımı için şantiye kurulduğunu öğrendik. Mezunlar derneği olarak 1962 yılı mezunlarımızdan başlayarak siyasetçi ve bürokratlar dahil olmak üzere konu ile ilgili birçok mezunumuza ulaşmış bulunuyoruz ve ulaşmaya devam edeceğiz. Mezunlarımız da gerekli duyarlılığı göstermekteler. Yasal zeminlerde konuyla alakalı bürokratik makamlara başvurmaya, bilgi toplamaya başladık. Sonuçsuz kaldığı takdirde, idari işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talepli başvuru derneğimiz tarafından yapılacaktır. Tüm bu süreçlerin tek elden yürütülmesi, taleplerin doğru bir şekilde aktarılması ve çabaların verimli olması, eşgüdümün sağlanmasına bağlı olup, bu konuda katkı vermek ve bilgi almak isteyen mezunlarımızın dernek yönetim kurulu üyemiz Alper Sorgut başkanlığında oluşturduğumuz komiteye 0554 252 74 04 numaralı telefon üzerinden başvurmaları fayda sağlayacaktır.