Eski eşi Eylem Tok ve oğlu ABD'ye kaçan Bülent Cihantimur adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Soruşturma kapmasında hakkında yurtdışı yasağı konulan baba Op. Dr. Bülent Cihantimur kazayla ilgili 3 saat süren ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

İstanbul Eyüpsultan’daki orman yolunda 1 Mart Cuma gecesi yaşanan kaza ve sonrasında ehliyetsiz sürücü 17 yaşındaki T.C.’nin, annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır’a ardından da ABD’ye kaçırılmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı kazaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında sürücü T.C.'nin babası Op. Dr. Bülent Cihantimur'un "şüpheli" sıfatıyla "suçluyu kayırma" suçundan ifadesi alınmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ndeki savcılığa çağrıldı.

DHA'nın haberine göre, soruşturmayı yürüten savcılıkça ifadesi alınan Cihantimur, "imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Bülent Cihantimur, 3 saat süren ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'Eylem'in oğlumu yurtdışına götürmesi olayına en ufak bir iştirakim yok'

İfade veren Bülent Cihantimur'un, "Çok kötü durumdayım. Oğlumu göremiyorum. Oğlumun dönmesini çok istiyorum. Eylem'in oğlumu yurtdışına götürmesi olayına en ufak bir iştirakim yoktur. Olaydan sonra kaçmaya çalışmadım. Bütün yaşantım buradadır. Oğlumun yurtdışına kaçırmak kaçmasına yardım etmek kaza esnasında ve sonrasında delilleri gizlemek saklamak gibi hiçbir eylemim olmadı. Kimseyi yönlendirmedim, hiçbir şeyi organize etmedim. tanıyorum, kendisi dönmek istiyor. Annesi ile döneceklerine ve adalete teslim olacaklarına inanıyorum" dediği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un yaralıların telefonlarını topladığı iddia edilmişti. Tok ve oğlunun daha sonra aracıyla olay yerinden uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmış, sonrasında da kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı yazılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un işyerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu "suçluyu kayırma" ile "delileri gizleme" suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.