Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Erdoğan'ın sözlerinin ardından: Sonbaharda baskın seçim olacağını düşünüyorum

Özer Sencar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin Haziran 2023'te yapılacağı baskın seçim olmayacağı yönündeki açıklamaları için "amacı muhalefeti hazırlıksız yakalamak" dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 13.06.2022 , 09:26 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, sosyal medya hesabından erken seçim tartışmaları hakkında dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Erken seçim tartışmaları devam ederken adaylığını ilan eden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin 2023 yılında gerçekleşeceğini ve bu tarihin öne alınmayacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Sencar şunları paylaştı:

"Amacı öncelikle muhalefeti belirsizliğe itmek ve hazırlıksız yakalamaktır. İkinci olarak istediği kişinin rakibi olmasını sağlamaya çalışmaktır. Bakalım muhalefet Erdoğan’ı ne kadar tanımış 20 yıllık iktidarından sonra.

Eldeki verilerden ve aktörlerin bildiğimiz özelliklerinden hareketle bu yıl sonbaharda erken veya baskın seçimin olacağını düşünüyorum. Erdoğan’ın Haziran 2023’ten söz etmesi muhalefeti istediği istikamette yönlendirme amaçlıdır diye düşünüyorum."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.