Sayfa yolu
Erdoğan'dan İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin ilk açıklama
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 13.11.2022 , 18:14 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin ilk açıklama geldi.
Erdoğan, "Bu kalleş saldırının failini ve arkasındakileri ortaya çıkarmak için çalışıyoruz, Türkiye'yi terörle teslim alma hedefi amacına ulaşamayacaktır. İlk inceleme, ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu işte rol oynadığı ilk tespitler" dedi.
Erdoğan 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin yaralandığını duyurdu.
Endonezya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili açıklamada bulundu.
Erdoğan, "Yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün de hedefine ulaşmayacaktır. Milletimiz, İstiklal Caddesi'ndeki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkarılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsun" diye konuştu.
Erdoğan, can kaybıyla ilgili "Bize son olarak İstanbul Valiliğimizden intikal eden rakam, 4'ü olay yeri, 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise 53. Bunun dışında çizikti şuydu buydu vs. gibi farklı rakamlar gelebilir. Ama bu rakam Valimizden aldığım rakamdır. Hastanelerde yaralılara gerekli müdahaleler yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımızda taburcu edilecektir" ifadelerini kullandı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.