Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Erdoğan yayılmacılığı Türkiye'nin 'kaderi' ilan etti: 'Türkiye Türkiye’den daha büyüktür'

Erdoğan “Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin kilometrekare ile sınırlandıramayız” dedi, "Türkiye ve Türk milleti de mukadderatından kaçamaz, saklanamaz" diye ekledi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 18.12.2024 , 17:23

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin kilometrekare ile sınırlandıramayız” sözleriyle Türkiye sermayesinin yayılmacılık hevesini dile getirdi.

Beştepe’de düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni’nde konuşan Erdoğan “Togg'a 'fabrikası yok' dediler, Kaan'ı kalorifer peteğine benzettiler. Türk astronot ve bilim misyonunu 'turistik gezi' diyerek küçümsediler. İHA ve SİHA'ların her başarısında zaten sinir nöbeti geçirdiler. Aynı bağnazlığa Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarının açılışında bir kez daha şahitlik ettik” dedi.

'Türkiye mukadderatından kaçamaz, saklanamaz'

“Şu gerçeği Suriye başta olmak üzere, son dönemde bölgemizde yaşanan her hadise bizlere hatırlatmaktadır” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür. Millet olarak ufkumuzu 782 bin kilometrekare ile sınırlandıramayız. İnsan nasıl kaderinden kaçarak kurtulamazsa, Türkiye ve Türk milleti de mukadderatından kaçamaz, saklanamaz. Millet olarak tarihin bize yüklediği misyonu görerek, buna göre davranmak zorundayız. Biz, bunu görüyoruz, çağrılara kulak tıkamıyoruz.”

“Türkiye'nin Libya'da, Suriye'de ne işi var” diye soranların "bu misyonu" idrak edemeyebileceklerini savunan Erdoğan “Türkiye'nin nasıl değişim geçirdiğini bilmeyenler, olayların seyrini anlamakta zorlanabilir. Kendilerini safsatalar ile baş başa bırakıyoruz. Milleti ile duygudaşlığını bırakanlara ne anlatsak faydasız. Biz onlarla vakit kaybetmeyeceğiz, hedeflerimize odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.