Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Erdoğan: Yaşananlar yankesicilerin adalete hesap vermesinden ibaret

Erdoğan, CHP'yi hedef alarak son dönemde yaşanan tutuklama ve operasyonları savundu. "Kamuoyuna yansıyan buzdağının görünen kısmı" ifadelerini kullanan AKP'li Cumhurbaşkanı, sokak eylemlerini de gayrimeşru olarak nitelendirdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 08.04.2025 , 15:50 Güncelleme Tarihi: 08.04.2025 , 15:51

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 

Erdoğan konuşmasına İsrail'in ismini anmadan Gazze'deki saldırılarla başladı. "Gazzeli mazlumlar gibi ihtiyaç duydukları her aşamada Suriyeli kardeşlerimizin de yanında olacağız" dedi.

'Kamuoyuna yansıyan buzdağının görünen kısmı'

"Siyasi polemiklerden uzak durmaya önem verdik. Ana muhalefetin çirkin söylemlerine kulak asmadık" diyen Erdoğan, CHP'yi hedef alarak son dönemde yaşanan tutuklama ve operasyonları savundu. 

"Turpun büyüğü" söylemine benzer şekilde "kamuoyuna yansıyan buzdağının görünen kısmı" ifadelerini kullandı. 

"Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir. Yaşananlar yankesicilerin adalete hesap vermesinden ibarettir. Ne yaparsanız yapın, adaletin tecellisine engel olamazsınız. İstanbul'un nasıl talan edildiğini, rüşvet çarkının nasıl işletildiğini, bundan kimlerin nemalandığını CHP yönetimi bal gibi biliyor" diye konuştu.

Sokak eylemlerini 'gayrimeşru' ilan etti

Konuşmasında sık sık sokak eylemlerinin de "gayrimeşru" olduğunu öne sürdü. "Her kim siyasetin meşru kanalları ardına kadar açıkken sokağı adres gösteriyorsa, kendini inkar ediyor demektir. CHP'nin bulunduğu durum tam olarak budur" dedi.

Boykotu karşısına aldı: Beytülmala uzatılan o kirli elleri kırmak yargının boynunun borcudur

Boykota karşı da açıklamalar yapan Erdoğan, "Linç listelerinde hedef gösterilen yerli ve milli işletmeler ana muhalefetin kara gömleklilerine dönüşen marjinal sol örgütler tarafından tehdit edilmiştir" iddiasında bulundu. "Sokak eylemleri, CHP Genel Başkanının şuursuz açıklamalarıyla milletimizin huzurunu ve Türk ekonomisinin kazanımlarını hedef alan bir saldırıya evrilmiştir" dedi.

"Yolsuzluklarını savunmak için ülkesini Batı'ya şikayet eden, pisliklerini örtmek için ülke ekonomisini batırmakla tehdit edenler, hayal kırıklığına uğradı. Sahibinin kim olduğuna bakmadan beytülmala uzatılan o kirli elleri kırmak, Türk milleti adına yargının boynunun borcudur" sözleriyle boykot yapılamasına karşı yargı yoluna başvuracaklarını duyurdu.

'Biz sabrettikçe onlar daha kışkırtıcı söyleme sarıldılar'

"Gazi'nin partisini aldılar, Batılı güçlerden 3-5 destek cümlesi koparmak uğruna onun bunun ayağına paspas ettiler" diyen Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Nobranlıklarını, haddi aşan küstahlıklarını çoğu zaman ya sabır diyerek görmezden geldik. Bunu da had bildirmekten çekindiğimiz için değil Ramazan'ın hürmetine saygımızdan yaptık. Onlar seviyeyi daha da düşürdü. Biz sabrettikçe onlar daha kışkırtıcı söyleme sarıldılar. Bizim edebimizi, bizim soğuk kanlı tutumumuzu zayıflık olarak algıladılar.

Siyasette düşman yoktur, rakip vardır. Siyasette husumet değil rekabet vardır. Siyaset medeniyetin simgesidir. Kavga, karmaşa, gerilim siyasetin değil barbarlığın sembolüdür. Siyasette vandallığa, şiddette özellikle de küfre yer yoktur ve olamaz. 

'Her kim sokaktan medet umuyorsa kendini inkar ediyor demektir'

Her kim sokaktan medet umuyorsa kendini inkar ediyor demektir. CHP demokratik zeminde siyaset yapan bir parti gibi değil, marjinal bir örgüt gibi hareket etmektedir. CHP Genel Başkanı sağduyulu davranmak yerine yüzlerce milyar lirayı aşan yolsuzluk soruşturmasını engelleme yoluna gitmiştir. Yolsuzluğu ortaya çıkaran MASAK gibi devlet kurumlarına iftira atarak, yargı mensuplarına parmak sallayarak suç örgütlerinin üstünü örtmeye çalışmıştır.

'Ortaya çıkanlar ortaya çıkacakların habercisidir'

Suç örgütünün kimleri haraca bağladığını CHP şürekası çok iyi biliyor. Telaşla suç bastırma yoluna gitmelerinin sebebi budur. Bu ucuz siyasettir, bunun adı milletin aklıyla alay etmektir. CHP Genel Başkanı'na şunu söylemek istiyorum, korkunun, paniğin ecele faydası yoktur.

Ortaya çıkanlar ortaya çıkacakların habercisidir. Ne yaparsanız yapın adaletin tecellisine engel olamazsınız. O kirli elleri kırmak yargının boynunun borcudur. Bu şebekenin kollarının nerelere uzandığı zamanla daha net görülecek. Biz de anayasanın bize verdiği yetki ve sorumlulukları harfiyen yerine getireceğiz. Sırf yolsuzluklarını savunmak için kendi ülkesini batıya şikayet edenler, ülke ekonomisini batırmakla tehdit edenler tarih boyunca olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğramıştır. Yardım istedikleri batıdan destek göremediklerini kendileri de kabul etti. Medet umdukları tüm odaklar onları yüz üstü bıraktı.

Özel'e seslendi: 'Ülkesini yabancılara şikayet ederek CHP seçmeninin başını yere eğdirdi'

Yıllar geçiyor ama CHP liderleri "Dayan yorgo ile yetiş yorgo" ikileminden kendilerini bir türlü kurtaramıyor. CHP Genel Başkanı'nın tutumu bu milletin mazisine yakışmayan küçültücü bir tutumdur. Bu CHP'li halkımıza da büyük bir haksızlıktır, hürmetsizliktir. Çünkü CHP Başkanı ülkesini yabancılara şikayet ederek CHP seçmeninin başını da yere eğdirdi. Biz rakibimiz de olsa hiçbir parti başkanının böyle acziyet içinde olmasını istemeyiz. Tüm bu yaşananların CHP seçmeninin de içine sinmediğine inanıyorum. Milletine karşı kibirli, batı karşısında aciz olan böyle bir şahıs CHP başında olduğu sürece biz başarılarımıza yenilerini ekleriz. CHP'nin ve genel başkanının bu savrulmalarından partimiz olarak rahatsız değiliz ama bizim üzüntümüz demokrasimiz içindir. Son 3 haftada şahit olduklarımız 1940'ların CHP'si neyse şimdiki CHP'nin aynı olduğunu bize hatırlattı.

'Milletimiz meydanı CHP faşizmine terk etmeyecek'

CHP'nin faşist zihniyetinde hiçbir değişikliğin olmadığını gördük. Bunlar hiç değişmedi, milli iradenin egemenliğini içlerine sindiremedi. Hiçbir zaman serbest seçimleri, demokrasiyi kabullenemedi, Bunlar hep oyun oynadı, takiye yaptı. Uyguladıkları faşizme bakın, ellerine biraz daha güç geçince neler yapacaklarını artık siz tahayyül edin. Tek parti döneminde büyüklerimizin nasıl bir zihniyetle mücadele ettiklerini 3 haftada bize tekrar hatırlattılar. Rabbim milletimizi bunların insafına bırakmasın.

Ortalığı velveleye verenler yine kaybedecek, yine bunlar avuçlarını yalayacaktır. Darbe ve cunta dönemleri hariç milletimiz bunlara iktidar yüzü göstermedi. Bunlara itimat etmedi, yalanlarına iki yüzlü tavırlarına asla kanmadı. İki yüzlü siyaseti karşısında Anadolu irfanı her zaman galip geldi. Milletimiz bundan sonra da meydanı CHP faşizmine terk etmeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi AK Parti teşkilatı yine sağduyulu olup aklı selim hareket edecektir.

'İlgili bakanlıklarımız cezayı müeyyidelerde bulunacak'

Çeteleşmiş lobilerin ortalığı velveleye vermelerine aldanmayacağız. Kanunları kullanarak daha fazla can yanmadan, daha fazla anne babanın yüreğine evlat acısı düşmeden bu sorunu inşallah bir hal yoluna koyacağız. Tarım ve ilgili bakanlıklarımıza gerekli talimatı verdik. Kanun uygulanıp uygulanmadığını denetleyip gerekli cezayı müeyyidelerde bulunacaklardır. Direnç gösteren muhalefet milletin feryadına kulak verip kanunu tıpış tıpış uygulayacaktır. Milletle inatlaşmanın sonu yine hüsran olacaktır."

TKP'nin 'Hükümete diz çökmüyoruz' eylemlerinde ilk gün: 'Kurtuluş Savaşı kahramanlarının önünde diz çökeriz'
dizcokmuyoruz

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.