Erdoğan İstanbul mitinginde konuştu: İmamoğlu ve YRP'yi hedef aldı

İstanbul mitinginde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı İmamoğlu ve isim vermeden Yeniden Refah Partisi'ni hedef aldı.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin "Büyük İstanbul Mitingi"nde konuştu.

"Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık. Bugün ise 650 bin kişi" siteminde bulunan Erdoğan, konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

Erdoğan, "Bu kardeşinizi İstanbul'a başkan yaptığınızda İstanbul'un hali çöp, çamur, çukurdur. CHP işte bu. Ekrem denen arkadaş göreve başladıktan sonra ne değişti, yine çöp çukur çamur. İsraftan bahsediyor, israf sende. Akıllı belediyecilik diyor, nerede akıllı belediyecilik. Akılsız belediyecilik bu" dedi.

'Kayak, tatil, genel başkanı devirmek...'

İstanbul'daki hizmetlerin AKP'li yönetimler tarafından yapıldığını öne süren Erdoğan, İmamoğlu yönetimine dair "Emekleri olmayan işleri sahiplenme cinlikleri dışında geriye koca kayıp bir 5 yıl kalıyor" ifadelerine kullandı.

Erdoğan'ın sözleri şöyle:

"Ulaşımı ile, suyu ile, Haliç'i ile, konutu ile İstanbul'u yeni bir lige çıkardık. Utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize ait. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız da eser ve hizmet siyasetini sürdürdü. Arkadaşlarımın tamamını şükranla anıyor, Kadir Topbaş abimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kazada kaybettiğimiz Fatma Sevim Baltacı kardeşimizi rahmetle yad ediyorum. İstanbul 94 öncesi dönemine dönme emareleri göstermeye başladı.

Emekleri olmayan işleri sahiplenme cinlikleri dışında geriye koca kayıp bir 5 yıl kalıyor. İstanbul'a bir şey yapmak için önce hem kafanızın hem kalbinizin hem mesainizin tamamını bu şehre vermeniz gerekiyor. Yarısı kayakta, yarısı tatilde, yarısı genel başkanını devirmek için kalan zamanda İstanbul'a bir şey kalmıyor. Kabahatlerini örtmek için engelleniyoruz yalanına sarılıyor. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul da almıştır."

'Para sayma' görüntüleri hakkında da konuştu

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen "para sayma" görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturma hakkında da konuşan Erdoğan, "Balya balya, bavul bavul paralar bir yerlerden gelip bir yerlere gidiyor. Kimse bu görüntülerin makul, mantıklı izahını yapamadı. Partiye bina alınmasından vergi kaçırmasına kadar pek çok şey söylendi. Ama hiç vicdanları rahatlatan hiçbir şey duymadık" dedi.

"Siyaset kirlendi. Namuslarına emanet edilen oyları kirlettiler. İstanbul'u kirlettiler" ifadeleriyle sözlerini sürdüren Erdoğan, "Bir tarafta sadece ben diyenler var, diğer tarafta sadece İstanbul diyenler var. Bir tarafta deprem tehlikesini umursamayanlar var, diğer tarafta projeleri hazır olanlar var" dedi.

'İstismar siyaseti yapmadık, hayat tarzıyla ilgilenmedik' iddiası

"Bizimle ilgili bir sürü yalan ve iftira attılar ama hiçbir zaman haklı çıkmadılar" diyen Erdoğan, "istimar siyasi yapmadıklarını, kimsenin hayat tarzı ile ilgilenmediklerini, ayrımcılığın her çeşidi ellerinin tersiyle ittiklerini" iddia etti.

Erdoğan'ın konuya dair ifadeleri şöyle:

"Onlar ne derse desin istismar siyaseti yapmadık. Kimsenin kökeni ile, hayat tarzı ile ilgilenmedik. Ayrımcılığın her çeşidini elimizin tersi ile ittik. Kamu kurumlarımızın kapılarını herkese açık tuttuk. Siyasi rekabetin insanlarımızın arasında fitne unsuru haline getirilmesine müsaade etmedik. Biz 94'te bu şehrin emanetini alırken neredeysek bugün de aynı prensiplere bağlıyız. Tüm renkleriyle, güzellikleriyle Türkiye'yi kucaklayan anlayışla 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz."

'Süper Hızlı Tren Projesi'nin ihalesine bu yıl çıkıyoruz'

"11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayacak Büyük İstanbul Tüneli, İstanbul'un ulaşımında ciddi rahatlama sağlayacaktır" diyen Erdoğan,  Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin ihalesine de bu yıl çıkılacağını açıklayarak şunları söyledi:

"Seyahat hızı 350 kilometreyi bulacak, süresi 80 dakika olacak Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin ihalesine bu yıl çıkıyoruz. Şehrimiz için önemli bir prestij projesi olan Haliç Yat Limanı ve Kompleksimizin ilk etabını önümüzdeki aylarda hizmete alıyoruz. 31 Mart'tan sonra hizmetlerimize çok daha fazlasını ekleyeceğiz."

Pamukçu'ya rozet taktı, isim vermeden YRP'yi hedef aldı

Erdoğan, konuşmasında isim vermeden Yeniden Refah Partisi'ni de eleştirdi. Erdoğan'ın sözleri şöyle:

Burada hala kafası karışık dostumuz varsa onları mutlaka arayın. Kırgınlık varsa gideceğiz, önceki seçimlerde başka partilere oy vermiş ama mevcut yönetimden rahatsız olanlara ulaşacağız. İstanbul'un bir beş yıl daha kaybetmeye tahammülünün olmadığını anlatacağız.

Kendisini dev aynasında görenlerin sözlerine itibar etmeyin. Uyanık olmanızı sizlerden riaca ediyorum. Oyunuzun heba olmasına izin vermeyeceğinize inanıyorum. İstanbul, bir dönem Cumhur İttifakı'nın gölgesinde gezen, fakat şimdi tüm enerjisini ittifakın yara alması için harcayanların oyunlarına gelmez. Çünkü benim İstanbullu hemşehrilerim basiret sahibidir." 

Öte yandan Erdoğan, sahneye geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu ile birlikte çıktı. Erdoğan, Pamukçu'ya AKP rozeti taktı.

Kurum da konuştu: 'Atatürk'ün hayali, Türkeş'in gururu, Erbakan'ın göz nuru, Erdoğan'ın duası...'

Erdoğan'dan önce Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da konuşma yaptı.

Kurum, "Burada İstanbul'un değişim iradesi var" dedi. Konuşmasında II. Mehmed'den Mustafa Kemal Atatürk'e, Fatih Erbakan'dan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar birçok ismi anan Kurum, şunları söyledi:

“Ey İstanbul. Güzel İstanbul. Sen, Peygamber Efendimizin müjdelediği şehirsin, rüzgârların bile hala gül kokar senin. Sen, yiğitlerin, delikanlıların yurdu. Surların önünde dizilmiş binlerce şehidin yatar senin. Sen, Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti, sen, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayali, sen, Erbakan hocamızın göz nuru, sen, Başbuğ Alparslan Türkeş'in gururu, sen, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun aşkı, Sen, Recep Tayyip Erdoğan'ın duası, hayallerin, hedeflerin, düşlerin, ideallerin şehri İstanbul. İstanbul, çağ açıp çağ kapatan tarihimizdir. İstanbul; Ayasofya'dır, Süleymaniye'dir, Sultan Ahmet'tir; Sinan'dır, Selim'dir. AK Parti belediyeciliğinin meşalesinin yakıldığı yerdir; büyük Türkiye sevdasının tutuştuğu ocaktır. Bize liderimizi, bize Cumhurbaşkanımızı, bize Recep Tayyip Erdoğan'ı armağan eden şehirdir."

Alanda Cumhur İttifakı'nın İstanbul'daki 39 ilçe belediye başkan adayı da yer aldı.