Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Erdoğan hedef aldı, Gençlik Kolları Başkanı tehditler savurdu: 'Sokağa çıkarsanız karşınızda bizi göreceksiniz'

Gezi Direnişi'nin meşruiyetine yönelik başlatılan saldırının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan direnişi hedef aldı, AKP Gençlik Kolları Başkanı tehditler savurdu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 28.01.2025 , 11:44 Güncelleme Tarihi: 28.01.2025 , 12:30

Ayşe Barım hakkında "menajerlik faaliyetleri" nedeniyle başlatılan soruşturma Gezi Direnişi'ne bağlanmıştı. Ardından eylemlere katılan ünlü oyuncuların ifadeye çağrılmasıyla Gezi Direnişi'nin ve halkın direnme hakkının meşruiyetine yeni bir saldırı başlatıldı.

Yeniden gündeme gelmesinin ardından iktidar cephesi de Gezi Direnişi'ni hedef göstermeyi sürdürüyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan direnişe katılanların "esnafın malını yağmalayan vandallar" olduğunu iddia etti, AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da bir daha sokağa çıkacaklara seslendi "AKP'li gençleri karşınızda göreceksiniz" diyerek tehditler savurdu.

'Esnafın malını yağmalayan vandallar'

AKP 7. Olağan Gençlik Kolları Kongresi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP Gençlik Koları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın katılımıyla dün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kongrede konuşan Erdoğan, Haziran Direnişi'ni hedef aldı ve direnişe katılanların "esnafın malını yağmalayan vandallar" olduğunu iddia etti.

Erdoğan, konuya dair şu ifadeleri kullandı:

"Bu gençlik, İstanbul'un duvarlarını 'Zulüm 1453'te başladı' yazılarıyla kirleten köksüz, ruhsuz, şuursuz bir gençlik değildir. Bu gençlik, 3-5 ağacın yeri değiştirildi diye sokakları yakıp yıkan, esnafın malını mülkünü yağmalayan vandal bir gençlik değildir. Bu gençlik, askere kurşun, polise molotof atan, taş atan, şişe atan kandırılmış bir gençlik değildir."

'Bir karış sokağı işgal etmeye kalkışırsanız karşınızda bizi göreceksiniz'

Kongrede görevini Yusuf İbiş'e devredecek olan AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da Haziran Direnişi'ni hedef aldığı konuşmasına tehditler savurdu.

İnan, Haziran Direnişi'ne dair konuşmasına "Buradan sokaktan medet uman milli irade düşmanlarına seslenmek istiyorum. Ve bugün bu salonda olan tüm kardeşlerimiz adına hatırlatmak istiyorum" diyerek başladı.

"Gezi bir vandallıktı, Gezi bir darbecilikti, Gezi bir yağmacılıktı, Gezi bir işgalcilikti" iddialarında bulunan İnan, Gezi eylemlerinin "Türkiye'nin itibarını Batılı efendilerine peşkeş çeken eziklerin kaos planı" olduğunu öne sürdü. 

İnan, "Bugün 'yeni bir Gezi olur mu?' hayalini kuranlara AK Gençlik olarak Ankara'dan sesleniyoruz" dedi ve şu tehditleri savurdu:

"Bir daha bu ülkenin bir karış sokağını işgal etmeye kalkışırsanız milli iradenin asli unsuru olan biz gençleri karşınızda göreceksiniz. Zira Ak Gençlik bunun lokomotifi olmaktan bir an olsun dahi asla geri durmaz."

Tutuklanan Ayşe Barım'ın savcılık ifadesi: 'Sanatçılara talimat vermedim'
aysebarim

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.