Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Erdoğan: Ev sahipleri kiracılara zulmetti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada kira fiyatlarındaki yüksek artışın vatandaşları mağdur ettiğini kabul etti.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 25.10.2022 , 15:24 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde açıklama yaptı.

Erdoğan, "Dünyadaki gelişmeler ülkemizi de etkiledi. Konut ve kira fiyatlarında yaşanan hiçbir ekonomik ölçüyle kıyaslanamayacak artışlar vatandaşları mağdur etti. Fırsatçı ev sahipleri kiracılarına zulmetti, yüksek kiralar uyguladılar. Kira artış sınırlamaları gibi tedbirleri hayata geçirirken arzdaki artışı temin edecek çalışmaları başlattık. Yüksek kira fiyatlarına vatandaşlarımızı ezdirmemek için cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlattık" dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Temelini attığımız ilk etap 5615 konut Ankara, Zonguldak, Kırşehir, Kahramanmaraş, Aydın, Bolu, Konya, Afyon, Diyarbakır, uşak, Erzurum, Muğla, Yozgat, Manisa, Tunceli, Elazığ illerimizi kapsıyor. Hazırlıklar tamamlandıkça temelleri kısa sürede de 81 il ve ilçelerimizin tamamında yaygınlaştıracağız.

900 milyar liralık yatırımla 2 trilyon liralık ivme kazanacaktır. 250 bin konutluk ilk etabı 2028'e kadar da 500 bin konutun hepsini bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yalan yok, ne dediysek o."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.