Erdoğan: Artık hiç kimse bu ülkede karanlığı 'aydınlık' diye pazarlayamayacak

Büyükelçilere ve sanatçılara seslenen Erdoğan, ''aydınlığın'' Osmanlı ve Selçuklu'da olduğunu söyledi, Gazze'de ''hakikat'' savuncusu olduğunu iddia etti.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün önce Ulus'taki Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı.

Konuşmasında Nasreddin Hoca'nın "kayıp anahtar" fıkrasını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Evet millet olarak biz de kaybettiğimiz anahtarı son iki asırdır aydınlanma sandığımız bir yerde arıyoruz. Halbuki kaybettiğimizi sandığımız anahtar yerli yerinde duruyor. Sadece topraklarımızda değil, kavramlarımıza da musallat olan emperyalistlerin ayakları altında ezdiklerini sandıkları paspasın altındaki anahtarı, oradan alıp kapıyı açmak bize kalmıştır.''

Osmanlı ve Selçuklu'ya sırt çevrilmesinden yakınan Erdoğan, konuyu yerel seçimlere getirerek, "Bizim son 30 yılda belediyelerde, geçtiğimiz 21 yılda hükümette hayata geçirdiğimiz programların, inşa ettiğimiz eserlerin, yaptığımız hizmetlerin en büyük kazanımı işte budur. Artık hiç kimse bu ülkede karanlığı 'aydınlık' diye pazarlayamayacak, bu millete cehaleti 'erdem' diye dayatamayacak" dedi.

Daha sonra Büyükelçilerle iftar programında konuşan Erdoğan, Filistin'de ''hakkı ve hakikatı haykırdığını'' savundu, bir kez daha "Gazze'deki katliamların tekrar etmemesi için garantör olarak sorumluluk üstlenmeye de hazırız" dedi. (AA)