Erbakan AKP'ye seslendi, şartlarını açıkladı: 'İstanbul adayımızı çekmeye hazırız'

AKP iktidarına seslenen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, partisinin İBB adayını çekmek için şartlarını açıkladı.

Haber Merkezi

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini ifade etti.

Erbakan, AKP iktidarına seslenerek, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı çekmek için şartlarını açıkladı.

'Heykelci, rantçı belediyecilikten milletimizi kurtaralım'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Hatay’ın Antakya ilçesinde düzenlediği mitinge katıldı.

Mitingte konuşan Erbakan, İstanbul'da hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yeniden Refah, neden İstanbul’da CHP’ye kazandırıyor? Biz bunlara defalarca anlattık. Milli Görüş olarak milletin derdine derman olalım, maddi ve manevi kalkınmayı gerçekleştirelim, belediyelerde ahlaklı belediyecilik dönemini başlatalım, milletin kurtuluşuna vesile olalım. Heykelci, rantçı belediyecilikten milletimizi kurtaralım, Milli Görüş belediyeciliği ile Türkiye’yi yeniden ahlaklı belediyecilikle tanıştıralım diye seçimlere giriyoruz. Kimseye kazandıralım veya kaydettirelim diye girmez."

'Ey troller bizim şartlarımız belli'

"Sizin bu mantığınızla gidecek olursak; o zaman İstanbul’da DEM Parti, AK Parti ye kazandırmak için seçimlere giriyor. Böyle mantık olur mu Allah aşkına?" diyen Erbakan, AKP iktidarına seslenerek, partisinin İBB adayını çekmek için şartlarını açıkladı.

Erbakan'ın sözleri şöyle:

"Bütün bunlara rağmen Hatay’dan sesleniyoruz. Ey troller, bizim şartlarımız belli. İktidar İsrail’le ticareti sonlandırdığını ilan etsin, İsrail’e ihracatı kestiğini ilan etsin, Malatya’da İsrail’i korumak için kurulan Kürecik Radar Üssü’nü kapattığını ilan etsin ve emekli maaşını 20 bin TL’ye çıkardığını ilan etsin, biz bugün İstanbul adayımızı çekmeye hazırız.

Alın bakalım, size hodri meydan. Şimdi bu adımları atın, hiçbir beklentimiz olmadan adayımızı çekmeye hazırız ama maalesef böyle bir adım atacağınızla ilgili de hiçbir ümidimiz yok. Zaten atacak olan insan 7 Ekim’den beri yaşanan bu katliam, bu vahşet karşısında şimdiye kadar çoktan Yeniden Refah Partisi’nin çağrısını bile beklemeden adım atmış olurdu."