EPDK Başkanı'ndan İGDAŞ açıklaması: Yoğun şikayet aldık

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ'a açılan soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İGDAŞ'a açılan soruşturmayla yaptığı açıklamada "yoğun şikayet aldıklarını" söyledi.

CNN Türk'e konuşan Yılmaz, ''Faturaları inceleyince bir takım bulgular elde ettik. 25 ile 35 gün arasında okunması gereken faturaların 55 günde okunduğunu gördük. Burada vatandaşların bir mağduriyeti söz konusu. Biz de bu konuyla ilgili soruşturma başlattık, kayıtsız kalamazdık'' dedi.

İGDAŞ'tan böyle bir uygulama beklemediklerini kaydeden Yılmaz, ''Faturalar eğer şartlar nedeniyle belirlenen sürede okunmuyorsa geçen yılın aynı dönemine ait fatura gönderilmeliydi. Fazla alınan tutarların vatandaşlara iade edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde biz bu konuya müdahil olacağız ve İGDAŞ cezai yaptırımla karşı karşıya kalacak'' sözlerini sarf etti.

İBB ve İGDAŞ açıklama yapmıştı

EPDK tarafından İGDAŞ'a soruşturma açılmasının ardından İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış, ''İGDAŞ’a açılan soruşturma 'Tüketim bedelinden fazla kesilen fatura' için değil süresiyle ilgilidir. Salgın sürecinde sayaç okuma işlemi doğal olarak bir aydan daha uzun bir süre almaktadır. Ülke genelinde de bu şekildedir. Ancak EPDK sadece İGDAŞ'a soruşturma açmıştır'' demişti.

İGDAŞ Genel Müdürü Özmen de soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle okuma işlemleri yaparken zorluklar yaşadıklarını ve EPDK yönetiminin bu konu hakkında daha önce gerekçeleriyle birlikte bilgilendirildiğini ifade etmişti.