Engelli genci darp eden Okan Metin'in tutuklanmasına gerek olmadığına karar verildi

Otizmli Taha Alper'i darp ettiği için yargılanan Okan Metin'e 10 ay hapis cezası verildi. Ceza, ‘hafifletici nedenler göz önüne alınarak’ 6 aya indirildi ve sanığın tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tutuklanmasına gerek olmadığına karar verildi.

Haber Merkezi

Avcılar'da yüzde 76 engelli raporu bulunan, otizmli Taha Alper'i darp ettiği için hakkında 1.5 yıla kadar hapis cezası istenen Okan Metin'e 10 ay hapis cezası verildi. Bu ceza ‘hafifletici nedenler göz önüne alınarak’ 6 aya indirildi. Mahkeme sanığın tutuklanmasına gerek olmadığına karar verdi.

DHA’da yer alan habere göre, 8 Mart günü Okan Metin, yüzde 76 engelli raporu bulunan Taha Alper'i darp ettiği için gözaltına alındı ve ardından sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

19 yaşındaki Alper olay esnasında "Ben engelliyim vurma" demesine rağmen Okan Metin saldırmaya devam etmişti.

Darp olayının ardından çekilen görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası tepkiler büyüyünce Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile ikinci kez gözaltına alınan Okan Metin, "Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı basit yaralama" suçundan tutuklandı.

Hakkında 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Metin'in avukatı, davanın açıldığı Küçükçekmece 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak tahliye kararı verilmesini isteyerek, itirazda bulundu. Mahkemenin isteği üzerine Küçükçekmece Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne sevk edilen otizmli genç için "Beden ve ruh bakımından kendisini savunabilecek durumda" raporu verildi.

Mahkeme bu rapor üzerine sanık Okan Metin hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve iki gün ikametine yakın karakola imza vermesi koşuluyla 23 Mart günü tahliye kararı verdi. Ailenin avukatı Bakırköy nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye kararı ve adli tıp raporuna itirazda bulundu.

Otizmli Taha Alper'in annesi Zeliha Yıldırım, bu karara itiraz ederken, 19 yaşındaki çocuğunun henüz okuma-yazma bilmediğini motor kaslarının gelişmediğini, dikkat eksikliği, zeka geriliği sorunları nedeniyle İstanbul Üniversitesi'nden yüzde 76 ağır engelli raporu bulunduğunu hatırlattı.

Otizmli gencin annesi duruşma sonunda avukatı ile yaptığı açıklamada karara itiraz edeceklerini bildirdi. Anne Zeliha Yıldırım, haksızlık ile karşı karşıya olduklarını seslerini duyuramadıklarını söyledi.