Emaar Square şantiyesine özel izin

İstanbul’da Emaar şantiyesindeki çalışanlar için sokağa çıkma yasağına rağmen özel çalışma izni verildi.

PATRONLARIN ENSESİNDEYİZ

İstanbul’da Emaar şantiyesindeki çalışanlar için Üsküdar Kaymakamlığı sokağa çıkma yasağına rağmen özel çalışma izni verdi.

Şirket, 18-19 Nisan’da uygulanacak sokağa çıkma yasağı süresinde şantiyedeki çalışmanın durmaması için Üsküdar Kaymakanlığı’na başvurdu. Üsküdar Kaymakamlığı da hızlı bir kararla şantiyenin çalışmasına izin verdi. Verilen izinde Tav Sera ve diğer yüklenici firmalarda çalışan 45 kişinin sokağa çıkma yasağından muaf olduğu belirtiliyor.

Şantiyede çalışan işçilere yapılan bildirimde ise, inşaatın çalışma izni aldığı ve işçilerin şantiyeye gitmesine karşı hiçbir engel çıkmayacağı söylendi. İşçiler kararın ardından bu sabah yasağa rağmen işbaşı yapmak zorunda kaldı.

İstanbul Göztepe’de inşaatı süren Emaar Square, koronavirüs salgınının ardından işçilerin kötü çalışma koşulları nedeniyle gündeme gelmişti. Yüzlerce işçinin çalıştığı şantiyedeki yemekhanede, tuvaletlerde ve çalışma alanlarında, hastalığın yayılmasına müsait ortam olduğu, işçilerin yayınladıkları videolarla gözler önüne serilmişti. İşçilerin yoğun çabasına rağmen şantiyede gerekli önlemler alınmamıştı.