Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Edebiyatçılar Mine Kırıkkanat'ın intihal iddiasını inceledi, rapor açıklandı

Mine Kırıkkanat'ın Elif Şafak'ı intihalle suçlamasının ardından 'Sinek Sarayı' ve 'Bit Palas' romanlarını bağımsız yazar, çevirmen ve edebiyatçılar inceleyip rapor yazdı. 

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 10.06.2022 , 14:52 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Mine Kırıkkanat, Elif Şafak'ın 2002'de yayınlanan 'Bit Palas' romanına intihal davası açmış ve kitabın toplatılmasını istemişti. Kitap toplatma talebi reddedilirken Doğan Kitap'tan yapılan açıklamada "İki kitapta da apartman, çöp ve kediler var diye intihal iddiasında bulunmak sadece kasıtlı, zoraki, art niyetli değil, bir o kadar acıklı ve gülünçtür" denilmişti.

Doğan Kitap, iki romanı da yazar, eleştirmen ve edebiyatçılara sordu. Mine Kırıkkanat’ın Sinek Sarayı ve Elif Şafak’ın Bit Palas romanlarını arka arkaya okuyan yazarlar birer de rapor yazdılar.

Asuman Kafaoğlu Büke, Müge Sökmen, Valérie Gay-Aksoy ve Mine Krause gibi isimlerin hazırladığı raporlarda intihal olmadığı vurgusu yer aldı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.