Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Dört yerleşim yerini Kiev'e bağlayan geçici köprü açıldı

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada Buça, Irpin, Gostomel ve Vorzel'i Kiev'e bağlayan geçici köprünün açıldığını duyuruldu.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 11.04.2022 , 17:35 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Rusya-Ukrayna savaşının 47. gününde Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden Kiril Timoşenko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda Romanivka'da yerleşim yerlerini Kiev'e bağlayan geçici bir köprü açıldığını duyurdu.

Buça, Irpin, Gostomel ve Vorzel'i Kiev'e bağlayan Irpin Nehri üzerindeki köprü için "50'den fazla kişinin 5 gün boyunca aralıksız şekilde çalıştığını" belirten Timoşenko, köprünün 245 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde olduğunu kaydetti. Timoşenko, "Rus askerlerinden kurtarılan şehirlere insani yardım ve inşaat malzemelerinin ulaştırılmasını hızlandıracaklarını" söyledi.

Ukrayna ordusu, Rus birliklerinin başkent Kiev'e girişini engellemek amacıyla bazı köprüleri havaya uçurmuştu. (İHA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.