Doğuş İnşaat Riyad işçileri komite kurdu

Uzun süredir haklarını alabilmek ve ülkeye dönebilmek için mücadele eden Doğuş İnşaat’ın Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yaptığı metro inşaatında çalışan işçiler işçi komitesi kurduklarını ilan ettiler.

Patronların Ensesindeyiz

Patronların Ensesindeyiz Ağı ile temas halinde olan işçiler dün mücadelelerinde gelinen aşamayı bir video ile gündeme getirmişlerdi. Şimdi ise mücadelelerine ülkedeki ailelerini de dâhil ederek alacaklarının Doğuş İnşaat patronları tarafından gasp edilmesine izin vermeyip yükselteceklerini ilan ettiler.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na bir açıklama yapan Doğuş İnşaat Riyad İşçileri Komitesi şöyle dedi:

“Bizler aylardır alacaklarını alabilmek ve ülkemize dönebilmek  için mücadele eden Doğuş İnşaat’ın Riyad’da adeta alacaklarımızdan vazgeçene kadar rehin tuttuğu inşaat işçileriyiz.

Kıdem ve ihbar tazminatımız, izin ücretlerimiz ve 4 aylık maaşlarımızı alamadık. Şirket bunun yerine sadece 4 aylık maaşı kabul etmemizi ve arabuluculuk tutanağı imzalamamızı istiyor. Ancak bunu yaparsak ülkemize yollamak için işlem yapacaklarını aksi halde burada tutulacağımız söyleniyor. Bizler ise bunu kabul etmiyoruz. Mücadelemizi yeni bir aşamaya taşıyacağız ve ailelerimizin de desteğiyle Doğuş İnşaat toplam alacaklarımıza en yakın ve bizi tatmin edecek bir rakamı tarafımıza ödemeyi taahhüt edene kadar mücadele edeceğiz.

Ülkedeki tüm aydın ilerici işçi dostu kardeşimizi bize destek olmaya ve Doğuş İnşaatı teşhir etmeye çağırıyoruz.”