DİSK, KESK, TMMOB ve TTB '1 Mayıs' programını açıkladı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Mayıs için 'kitlesel eylemleri' 29 Nisan'da yapacaklarını duyurdu.

Haber Merkezi

1 Mayıs 2021 kutlama ve anmalarına ilişkin program DİSK, KESK, TMMOB ve TTB genel başkanlarının katılımıyla 21 Nisan 2021 Çarşamba günü duyurulmuştu.

Bu kapsamda işyerlerindeki 1 Mayıs etkinliklerinin 26 Nisan 2020 itibarı ile başladığı belirtildi.

"Her gün 1 Mayıs, her yer 1 Mayıs” sloganıyla gerçekleştirilecek kutlama ve anma programının detayları şu şekilde açıklandı:

  • 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 11:00'de İstanbul Taksim Kazancı yokuşunda anma töreni düzenlenecektir. 1 Mayıs'ta yitirdiklerimiz için diğer anma törenleri saat 12:00'de Şişhane'de, 13:30'da Kadıköy'de gerçekleştirilecektir.    
  • 29 Nisan 2021 Perşembe günü Taksim'deki anma töreniyle eşzamanlı olarak Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda pandemi koşullarına uygun biçimde kitlesel basın açıklamaları ve işyerlerinde kutlamalar gerçekleştirilecektir.
  • 30 Nisan 2021 Cuma günü "tam kapatma” adı verilen "önlemlere” rağmen virüsle burun buruna çalışmaya zorlanan işçiler, işyerlerinde 1 Mayıs kutlamalarını sürdürecek ve pandemi önlemlerinde sınıf ayrımcılığını protesto edecektir.
  • Zorunlu iş kolları dışında işçilerin, emekçilerin büyük bir bölümünün çalışmadığı 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü, zorunlu işkollarında çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sokaklarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmeye, pandemiye karşı mücadele ayrımcılığı ve halka gelir güvencesi sağlanmamasını protesto etmeye çağırıyoruz. Herkese sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için aklın ve bilimin emrettiği tedbirlerin alınması talebiyle 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 21:00'de herkesi bulunduğu her yerden "ses vermeye” çağırıyoruz.