Dışişleri'nden Letonya'nın 'soykırım' kararına tepki

Dışişleri Bakanlığı, Letonya Parlamentosu'nda kabul edilen 'Ermeni Soykırımı' kararını kınayarak kararı geri almaya çağırdı.

Haber Merkezi

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Letonya Parlamentosu’nda bugün kabul edilen ve 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan karar, tarihi siyasi saiklerle yeniden yazma niteliğindeki hükümsüz bir teşebbüstür. Bu talihsiz ve hukuk dışı kararı reddediyor ve şiddetle kınıyoruz" denildi.

Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada sözkonusu kararın "Letonya’nın işgalinin 80. yıl dönümü vesilesiyle kendi tarihindeki olaylara ilişkin olarak yapmış olduğu, tarihi olaylara dürüst ve adil bir şekilde yaklaşılmasının uluslararası ilişkilerin bir ön şartı olduğu yönündeki açıklamasıyla da çeliştiği" ifadesine yer verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Letonya Parlamentosu’nu tarihten düşmanlık çıkarmaya çalışan bazı çevrelerin gündemine hizmet etmek yerine, bu yanlış adımını geri almaya, başta Türk ve Ermeni halkları arasında olmak üzere, bölgede barış içinde bir arada yaşama pratiğinin tesis edilmesine yönelik çabaları desteklemeye davet ediyoruz."