Devrim Muhafızları ABD'yi tehdit etti

İran Devrim Muhafızları, geçtiğimiz hafta İran'ı tehlikeli ve provokatif adımlar atmakla suçlayan ABD'ye herhangi bir hata yapması durumunda kesin bir yanıt vereceğini açıkladı.

Dış Haberler

İran Devrim Muhafızları’nın haber sitesi Sepah News’da yayımlanan bir açıklamada, Devrim Muhafızları donanması Birleşik Devletler tarafından Basra Körfezi’nde yapılacak herhangi bir hataya kesin bir yanıt vereceğini belirtti.

Devrim Muhafızlar donanması tarafından Pazar günü yapılan açıklamada ‘‘Amerikalılara Basra ve Umman Körfezlerinde uluslararası düzenlemere ve denizcilik protokollerine uymalarını ve her türlü maceracılıktan ve yanlış ve sahte hikâyelerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz'' denildi.

ABD’nin Devrim Muhafızları ordusunun ve İran İslam Cumhuriyeti’nin güçlü silahlı kuvvetlerinin yabancıların bölgedeki tehlikeli eylemlerini ülkenin ulusal güvenliği açısından bir tehdit ve kendi kırmızı çizgisi olarak gördüğü ifade edilen açıklamada, herhangi bir hesap hatasının kesin bir yanıtla karşılaşacağı belirtildi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü ABD’li askeri yetkililer Devrim Muhafızları donanmasına ait 11 deniz aracının Basra Kröfezi’nde ABD Donanmasına ve Sahil Güvenliğine ait gemilere tehlikeli bir şekilde yaklaştığı iddia edilerek, bu tür hareketleri ‘‘tehlikeli ve provokatif’’ olarak nitelenmişti.