Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Denize düşen Dilek Ertek'le ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Dilek Ertek'in Tahiti'ye giden gemiden Pasifik Okyanusu'na düşerek kaybolmasına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 05.11.2022 , 11:21 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Dünyanın en ünlü lüks mücevher markalarından Tiffany Co.’nun Türkiye distribütörlüğünü yapan Dilek Ertek'in seyahati sırasında cruise gemisinden Pasifik Okyanusu'na düşerek kayboldu. Ertek'in cesedi hâlâ bulunamazken olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Sabah'tan Evren Abdullahoğlu'nun haberine göre, Ertek'in oğlu Gökçe Atuk, günlerdir helikoplerle Pasifik Okyanusu'nda annesi arıyor. Olayla ilgili Tahiti'de de soruşturma başlatıldığı ve hukuki sürecin aile tarafından yakından takip edildiği belirtildi.

Ertek, 26 Ekim'de arkadaşlarıyla cruise gemisiyle tatile gitmişti. Tahiti'ye uğrayan gemi, Pasifik Okyanusu'nda seyir halindeyken, arkadaşları akşam yemeğine gelmeyen Ertek'i merak edip odasını açtırmak istedi. Ancak Ertek'in balkon kapısı açıktı ama kendisi yoktu.

Kamera kayıtları incelendiğinde Ertek'in balkondan aşağı düştüğü görüldü. Ertek'in oğlu haberle bölgeye giderken, günlerdir süren arama çalışmalarında sonuç alınamadı.

Kızı Gökçe Atuk'un avukatı ise bir basın açıklaması yaparak olayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Cemiyet hayatının sevilen insanlarından biri olan, dünyaca ünlü bir mücevher markasının Türkiye distribütörü, işadamı Gökçe Atuk'un annesi, işkadını Dilek Ertek, gemi seyahatinde talihsiz bir kaza geçirdi. Ertek, gemi Pasifik Okyanusu'nda seyir halindeyken, 26 Ekim'de denize düştü. Ertek'i arama çalışmaları bugüne kadar maalesef olumlu sonuç vermedi. Elim kazanın meydana geldiği gemi Tahiti'de bulunan Papeete limanına geldikten sonra kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Annesinin düştüğünü öğrenen müvekkilim Gökçe Atuk, derhal Papeete'ye gitti. Dilek Ertek'in tek çocuğu olan Gökçe Atuk, Papeete'de bulunan adli makamların kaza ile ilgili soruşturmasının çok yönlü yapılması konusunda avukatlarıyla uğraş veriyor. Bu elim kaza sonrasında aile çok üzgün ve gerçek olmayan haberlerin çıkmaması için bu basın açıklamasını yapmak istiyoruz."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.