Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İktidar çevreleri hedef göstermişti: Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı

YouTube'da kısa sürede yaklaşık 10 milyon izlenen "Ölü Deniz" gösterisinin iktidar çevrelerince hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen Göktaş “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Göktaş'ın tutuklanmasına karar verildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 03.07.2026 , 10:59 Güncelleme Tarihi: 03.07.2026 , 15:56

Deniz Göktaş, 1 Haziran'da Harbiye Açık Hava Sahnesi'nde sahnelediği ve toplumsal-politik eleştiriler barındıran "Ölü Deniz" adlı stand-up gösterisi nedeniyle iktidara yakın çevreler tarafından hedef gösterildi. 

YouTube'a yüklediği gösterisi bir haftada yaklaşık 10 milyon izlenen Göktaş yurtdışı tatilinin ardından ülkeye döndü ve havalimanında gözaltına alındı. Yandaşlar, kendi ayağıyla geldiği memleketine sanki getirilmiş gibi, "yakalandı" manşetleri attı. Göktaş bir gece süren gözaltının ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık, yaklaşık 2 saat süren ifade işlemleri sonrası Göktaş'ı "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "dini değerleri aşağılama" suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Hakimlik Göktaş'ın tutuklanmasına karar verdi.

Gün Çağlayan'da yoğun güvenlik önlemleriyle başlamıştı. Siyasi partiler, meslek örgütleri ve halk adliye önünde "Deniz Göktaş yalnız değildir" demek için birlikteydi.

Adalet Bakanlığı, soruşturma hakkında paylaştığı bilgi notunda 185 CİMER başvurusu yapıldığını açıkladı. Soruşturma “halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” ile başlamış ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması sonradan eklenmişti.

TKP: Deniz Göktaş’ın yanındayız

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul İl Örgütü, gözaltına alınan komedyen Deniz Göktaş'ın durumunu takip etmek üzere Çağlayan Adliyesi'nde olduklarını açıkladı. Parti temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, il yöneticileri ve partili avukatların hukuki süreci yakından izlediği belirtildi. Açıklamada, "Halkın vicdanına seslenen, düzenin ürettiği akıldışılıkları görünür kılan mizaha duyulan tahammülsüzlüğün karşısında, Deniz Göktaş’ın yanındayız" denildi.

Adliyeye gelen Kılıçdaroğlu'na ‘Hain Kemal’ sloganları atıldı, Göktaş Kılıçdaroğlu'na 'CHP'yi salın' dedi

AKP’nin yargı kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine getirilen Kılıçdaroğlu ve ekibi de adliyeye geldi. Kalabalık, Kılıçdaroğlu ve ekibine tepki göstererek içeri girmelerini eleştirdi ve "Dışarı" sloganları atıldı. Gerilimin artması üstüne "Hain Kemal" sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu, polis kontrolündeki bölgede bekledi. Gazeteci Barış Pehlivan, Göktaş'ın avukatıyla yaptığı görüşmenin ardından şu bilgileri paylaştı:

❝Deniz Göktaş’ın avukatı Metin Aslan ile konuştum. İki özel bilgi paylaştı…  

Bir: Deniz tutuklama sonrası avukatlarına “neşemizi çalamayacaklar” demiş.  

İki: Kendisiyle görüşen Kılıçdaroğlu’na “CHP’yi salın” demiş.❞

Emniyet ifadesinde neler var ?

Hakkındaki iki suçlamayı da reddeden Göktaş, 'dinî değerleri aşağılama' suçlamasına konu edilen şakasıyla ilgili "İnançlı bir insanı kırmak gibi bir amacım kesinlikle yoktur, böyle bir yorumu günlük hayatta bir seyirciden duysam üzülürdüm" dedi. Göktaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerinde hakaret bulunmadığını ve siyasi bir nitelendirme yaptığını da belirtti. HaberTürk'ten Ceylan Sever'in haberine göre Göktaş, üzerine atılı iki suçlamayı da reddetti.

‘İnançlı birini kırmak gibi bir amacım yok’

Deniz Göktaş rumuzlu Youtube hesabının kendisine ait olduğunu söyleyen Göktaş 'dinî değerleri aşağılama' suçlamasına konu edilen şakasıyla ilgili şu ifadeyi verdi:

“Soruşturmaya konu olan video paylaşımında yer alan kişi benim bu benim 1 Haziran 2026 tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda yapmış olduğum stand-up gösterisine ait bir video paylaşımıdır. Şahsım tarafından bahse konu Youtube kanalına yüklenerek paylaşımı yapılmıştır. Bu stand-up gösterisindeki konuşmaların metni daha öncesinde benim tarafımdan hazırlanmış bir metne aittir. Tarafıma yöneltilen ‘Halkın Belirli Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama’ kastım kesinlikle yoktur, bu gösteri benim yaklaşık 3 yıldır Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde yapmış olduğum bir gösteriye aittir. 100 bin üzerinde seyirci bu gösterimi izlemiştir ve hiç birisinden bu kısma dair incindiklerine dair bir şikayet gelmemiştir. Gösterim boyunca birçok konuda konuşuyorum sadece dindarlar değil her türlü politik görüş yada popüler figür hakkında konuşmalarım vardır. Burada da kötü bir şey demiyorum. Favori kitabım diyorum. ‘Çeviride sorun var’ cümlemi de yıllardır duyduğum meal tartışmalarına atıf olarak söylüyorum. İnançlı bir insanı kırmak gibi bir amacım kesinlikle yoktur, böyle bir yorumu günlük hayatta bir seyirciden duysam üzülürdüm.” 

‘Hakaret suçunu reddediyorum’

“Cumhurbaşkanına Hakaret suçunu işlediğimi reddediyorum” diyen Göktaş, sözlerinde hakaret bulunmadığını ve siyasi bir nitelendirme yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanını aşağılamak gibi bir niyetim yok. Diktatör kelimesi siyasi bir nitelemedir ve sık sık kamuoyuna açık bir şekilde tartışılan konudur. Demokrat otokrat gibi bir kelimedir sadece, gösteri boyunca bu tarz popüler figürler ideolojiler Türkiye'ye dair sosyolojik olaylara yaptığım gibi mizahi bir yaklaşımdır, başkaca bir amacım yoktur. Üzerime atılı olan suçlamaları kabul etmiyorum.”

Göktaş tutuklanmasına adliyede protesto

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla sulh ceza hakimliğine sevk edilen Göktaş, tutuklandı.

Göktaş'ın tutuklanma kararı "Faşizme karşı omuz omuza", "Deniz Göktaş yalnız değildir" ve "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla protesto edildi:


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.