DEM Parti heyetinden İmralı’da ikinci görüşme: 4 saat sürdü

Öcalan ile 4 saatlik bir görüşme gerçekleştiren DEM Parti İmralı Heyeti'nin yarın yazılı açıklama yapması bekleniyor.

Haber Merkezi

DEM Parti milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, bugün İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde PKK lideri Abdullah Öcalan ile ikinci görüşmeyi yaptı.

Görüşmenin 4 saat sürdüğü belirtildi. DEM Parti heyetinin görüşmeye dair yarın yazılı açıklama yapması bekleniyor.

İlk görüşme 28 Aralık’ta yapılmıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim'de DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan süreç, 22 Ekim'de Öcalan’a “örgütü lağvet, TBMM’de DEM Parti grubunda konuş” çağrısıyla devam etti.

Daha sonra Bahçeli, 26 Kasım'da gerçekleşen grup toplantısında, çağrısını bir adım ileriye taşıyarak, “İmralı ile DEM grubu arasında yüz yüze temasın gecikmeksizin yapılmasını bekliyoruz” açıklaması yaptı.

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 28 Aralık'ta İmralı'da Öcalan ile görüştü.

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Öcalan 'Ehil ve kararlılığa sahibim' demişti

Abdullah Öcalan’ın "Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim” mesajı iletildi.

Buna göre Öcalan, "Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk İmralı görüşmesinde yok

Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder'in yanı sıra Ahmet Türk’ün de eklendiği DEM Parti heyeti, yılbaşından sonra siyasi partilerle temasa başladı.

2 Ocak'ta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşen DEM Parti heyeti, daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

Heyet, 6 Ocak'ta AKP TBMM Grubu ile görüştü. DEM Parti heyeti 7 Ocak'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi.

Heyet ayrıca Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi ile görüştü.
DEM Parti heyeti ayrıca eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı da ziyaret etti.

Bugün İmralı’da yapılan görüşmede Dem Parti heyeti ilk görüşmede olduğu gibi Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’den oluştu. Siyasi partilerle görüşmelerde yer alan Ahmet Türk İmralı’daki ikinci görüşmede de yer almadı.

heyet
DEM Parti heyetinden açıklama: Tüm görüşmeler umut verici düzeyde