Sayfa yolu
'Daltonlar' çetesinin kırmızı bültenle aranan iki yöneticisi Türkiye'ye getirildi
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 28.02.2025 , 14:29
Giderek büyüyen ekonomik krize karşı illegal kazançların kolaylığı beraberinde suça boğulmuş sokakları getirdi. Bir süredir gündemde olan çetelerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Kırmızı bültenle aranan "Daltonlar" suç örgütünün yöneticilerinden Sinan Memi ve Atakan Avcı Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.
Yerlikaya, Sinan Memi'nin Polonya'dan, Atakan Avcı'nın ise Bulgaristan'dan teslim alınarak adli makamlara teslim edilmek üzere Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı uçağıyla Ankara'ya getirildiğini bildirdi.
Sinan Memi'nin, son alarak geçtiğimiz yıl ülkücü mafya Alaattin Çakıcı'nın yakın adamlarından kozmetik firması sahibi Kemal Çağlar Temel cinayetinde azmettirici olarak ismi geçmişti.
Yerlikaya, şunları kaydetti:
"Ülkemiz adli makamlarınca 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tasarlayarak öldürme, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti, terör örgütü propagandası yapma' dahil 10 ayrı suçtan 20 yakalama emri ile 3 yıldır ulusal seviyede kırmızı bültenle, 'Tasarlayarak öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ise 1 yıldır uluslararası seviyede aranan, Daltonlar organize suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden Sinan Memi, ülkemiz adli makamlarınca 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etme' suçundan 30 yıl hapis cezası ile yargılanmasına yönelik ülkemize iadesi amacıyla 1 yıldır uluslararası seviyede aranan Atakan Avcı ülkemize getirilmek üzere; Adalet Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, İnterpol-Europol Daire Başkanlığımız, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Başkanlıklarımız ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüzle yürütülen ortak çalışmalar sonucu Polonya ve Bulgaristan'da ülkemize iadeleri amacıyla tutuklandı."
| Çeteciliğin anatomisi 1: Barış Boyun, Daltonlar, Redkitler, Anucurlar, Gündoğmuşlar kim bunlar? |
|
| Çeteciliğin anatomisi 2: Örgütlenme yöntemleri ve yapıları nasıl? |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.