Cumhurbaşkanlığı'nın sağlık harcaması 22 kat arttı: TBMM'ye soru önergesi verildi

Cumhurbaşkanlığının 2021 yılı sağlık harcamasının 113 milyon TL'ye ulaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi verildi.

Haber Merkezi

Sayıştay’ın 2021 yılı denetim raporuna göre, Cumhurbaşkanlığının 2019 yılında 5 milyon TL olan sağlık harcamasının 113 milyon TL'ye ulaştığı görüldü.

Cumhurbaşkanlığının sağlık harcamalarını Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuya ilişkin "İki yılda neredeyse 22 kat, yani yüzde 2160’lık bir artış söz konusu. İki yılda ne oldu da sarayın sağlık harcamaları bu kadar artış gösterdi?" dedi.

Emir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu.

Emir, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı, sarayda kendisine özel hastane kurdu ve şimdi bu hastanede denetimsiz bir şekilde milyonlarca TL harcanıyor. Kamu kurumlarını Meclis adına denetlemekle görevli Sayıştay bile saraya giremiyor, harcamaların detayının hesabını soramıyor. Ülke ekonomik krizden kırılırken sarayda da milyonlarca TL harcanmaya devam ediyor. Üstelik bu harcamalar günden güne katlanarak artıyor.

'İki yılda 22 kat artış söz konusu'

Sarayın 2019 yılındaki sağlık harcaması yalnızca 5 milyon TL. Sonraki yıl 51 milyon TL’ye ulaştı. Şimdi de 113 milyon TL. Yani iki yılda neredeyse 22 kat, yani yüzde 2160’lık bir artış söz konusu. İki yılda ne oldu da sarayın sağlık harcamaları bu kadar artış gösterdi. Sarayda çalışanlara her gün check-up hizmeti mi veriliyor? Tüm saray çalışanları aileleriyle birlikte özel sağlık hizmeti mi alıyor? Vatandaş muayene randevusu dahi bulamıyor. Yurttaşlarımız, muayene için, ameliyat için günlerce, haftalarca beklerken, gece yarıları metrelerce kuyruklara girerken sarayda nasıl bir sağlık hizmeti veriliyor?

Ne oluyor sarayda? Tüm bunların yapıldığını varsaysak bile saray çalışanları SGK’lı değil mi? Bu hizmetlerin SGK kapsamında karşılanması gerekmiyor mu? Millet yokluktan, açlıktan kırılıyor ama günlük masrafı 10 milyon TL’yi bulan Saray, her gün, her an, her dakika israf yapmaya devam ediyor."