Sayfa yolu
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı hedef göstermişti: Fatih Altaylı gözaltına alındı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 21.06.2025 , 21:42 Güncelleme Tarihi: 23.06.2025 , 10:00
Hande Altaylı, eşi gazeteci Fatih Altaylı'nın İstanbul Teşvikiye'deki evinden gözaltına alındığını duyurdu.
Hande Altaylı, paylaşımında "Az önce Fatih'i aldılar. Nereye götürdüklerini bilmiyoruz" yazdı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Altaylı hakkında, kendi ismiyle anılan YouTube sosyal medya kanalının dünkü yayında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan tehdit içerikli sözleri" nedeniyle "Cumhurbaşkanını tehdit" suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Oktay Saral tehdit etmişti
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral bu sabah sosyal medya hesabından Altaylı’ya yönelik yaptığı paylaşımda Altaylı'nın programından bir bölüm kesit paylaşarak "Altaylıııı! Suyun ısınmaya başladı" ifadelerini kullanmıştı.
Yandaş gazete Yeni Akit de Altaylı'yı hedef göstermişti.
Özel'den Altaylı'nın gözaltına alınmasına tepki: 'Artık hiç kimseyi baskıyla sindiremezsiniz'
Altaylı'nın gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
''Saraydaki danışman sabah 'suyun ısınmaya başladı' diyerek hedef gösteriyor, seyyar giyotin harekete geçiyor, akşamına gazeteci Fatih Altaylı gözaltına alınıyor.
Tarihi olayları hatırlatan bir cümle kuran Fatih Altaylı, sözde Cumhurbaşkanı’nı tehdit etmiş.
Gazeteciden korkan, gençlerden korkan, kadınlardan korkan, milletten korkan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ama artık hiç kimseyi baskıyla sindiremezsiniz. Fatih Altaylı gazetecidir, bir an önce serbest bırakılmalıdır.''
Altaylı ne demişti?
Gazeteci Fatih Altaylı, “Erdoğan ömür boyunca cumhurbaşkanlığına devam etsin mi?” Anketini değerlendirmişti.
Altaylı dün kendi Youtube kanalında yayınlanan videosunda tam olarak şöyle konuşmuştu:
"Halkın yüzde 70'i buna karşıymış. Olumsuz ve çok olumsuz verenlerin oranı yüzde 70'miş. Bu oran çok da beklediğim oran, çünkü şu anda AKP seçmeninin önemli bir bölümü ve MHP seçmeninin bir bölümü dışında hiç kimse böyle bir şeye onay vermez. Bakın, Türk halkına çeşitli nedenlerle kızabilirsin, Türk halkının oy verme biçimine, oy kullanma alışkanlıklarına bir sürü nedenle kızabilirsin, katılmayabilirsin. Hatta çok sinirlenip; yok 'bidon kafalı', yok 'göbeğini kaşıyan adam' falan filan da diyebilirsin. Bunlar o kişilerin kendi fikirleri… Fakat Türk halkı sandığı sever ve gücün kendisinin olmasını ister. Yani oraya babasını seçse koysa, babasını değiştirme ihtimalini elinde tutmaktan hoşlanır. Bu tabii yeni bir şey de değil.
Geçmişine bakın bu milletin, yakın geçmişinden de söz etmiyorum, uzak geçmişine bakın… Bu millet padişahını boğmuş bir millettir. Hoşuna gitmediği zaman, istemediği zaman padişahını yuhlamış bir millettir. Az uz değildir öldürülen, suikaste kurban giden Osmanlı padişahı… Suikast demeyelim de komploya kurban giden veya boğazlanan veya intihar etti süsü verilen…
Öyle baktığın zaman bu halk her şeyden vazgeçmiş gibi görünür ama seçme hakkının elinden alınmasından ve kendi kaderini kimin belirleyeceğini belirleme hakkının elinden sonsuza kadar alınmasından hoşlanmaz. O yüzdendir ki burada hakiki bir diktatörlük kurma hayali olanlar asla kuramazlar. Tam kurduklarını zannederlerken bir de bakmışlar ki kuramamışlar. Çok net görüyoruz. Bu ülkenin bir bölümü elbette Tayyip Erdoğan'dan hoşlanmıyor, nefret ediyor olabilir. Ama yüzde 70'i Tayyip Erdoğan'dan nefret ediyor değildir. Ama 'Bir dakika kardeşim biz sana yetki verdik ama bunu haneden haline gel, hayat boyu orada kal, hatta sonunda da oğluna, damadına, yeğenine devret' istemez bunu Türk halkı."
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.