Sayfa yolu
Çok sayıda kentte ev baskını: Genel-İş Başkanı Remzi Çalışkan da gözaltına alındı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 26.11.2024 , 11:58 Güncelleme Tarihi: 26.11.2024 , 11:57
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy gözaltına alındı.
Evrensel gazetesinin aktardığına göre Remzi Çalışkan ve Kemal Göksoy'un Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Kentte başka gözaltıların da yaşandığı bildirildi.
Alınan bilgilere göre dosyada kısıtlılık kararı var.
Öte yandan Ankara merkezli soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, Diyarbakır dahil çok sayıda kentte ev baskınları gerçekleştirildi. Tüm gözaltıların aynı soruşturma kapsamında olup olmadığı bilinmiyor.
DEM Partili belediye başkanı gözaltına alındı
Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı düzenlenen ev baskınlarında çok sayıda gazeteci ve insan hakları savunucularının yanı sıra DEM Partili Kayapınar Belediye Eş Başkanı Cengiz Dündar gözaltına alındı. Ankara ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınmalarına karar verilen toplam 50 kişinin yakalanması amacıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.
MA'da yer alan habere göre, Diyarbakır'da DEM Partili Kayapınar Belediye Eş Başkanı Cengiz Dündar, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) Başkanı Roza Metina, gazeteci Ahmet Sümbül, yönetmen Ardin Diren, Eğitim ve Bilim Emekçiler Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi öğretmenlerin evlerine baskın düzenlendi.
Operasyon kapsamında belirlenen adreslerde aramalar gerçekleştirildi. Bazı materyallere el konuldu.
Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Söz konusu gözaltılara kayyım protestolarının gerekçe yapıldığı öğrenildi.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde de yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gazeteciler Erdoğan Alayumat ve Bilge Aksu'nun da İstanbul'da gözaltına alındıkları öğrenildi.
İnsan Hakları Derneği'nin kurucularından Nimet Tanrıkulu da evine sabah saatlerinde düzenlenen baskının ardından gözaltına alındı.Polis ekipleri evde arama gerçekleştirdi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
