Çocuk istismarcıları her yerde: Şoke olacak bir şey değil Yeni Türkiye'nin normali!

‘İslâm hukukçularınca bulûğ çağının alt sınırı, erkekler için 12, kızlar için 9 yaş olarak belirlenmiştir. 9 yaşındaki çocuk evlenebilir’, ’6 yaşında çocukla evlenilebilir’ açıklamalarına şimdi de '12-17 yaş çocuk doğurmak için ideal’ sözleri eklendi. Çocuk istismarcıları yasaları tanımıyor, çocuk düşmanlığına ve istismar destekçiliğine devam ediyor. Bu açıklamalara bir de istismarcılara af…

Haber Merkezi

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Öğretim Görevlisi olan Profesör Muttalip Kutluk Özgüven, Akit TV’de skandal ifadeler kullanmış, 12-17 yaş arası çocukların, çocuk doğurmak için ideal yaşlarda olduğunu söylemişti.

“13 yaşında, hem aklen belli bir noktaya gelmiş, hem vücuden belli bir noktaya gelmiş bir insan sen '10 yıl boyunca çocuk doğurmayacaksın, kadınlığını yaşamayacaksın' diyorsun. Süpermen'i bilmem ama Süper kadın diye bir ırk var. Bu da 13-16 yaş arasında. İstediğiniz doktora sorun en üstün nitelikli insan bu yaşlardakiler... Hadi biraz büyütelim 12-17 olsun” diyen Özgüven’in açıklamaları tepki çekerken, bu açıklamalar uzun yıllardır çocuk istismarcılığına destek çıkan açıklamaları ve AKP’nin bu açıklamaları destekleyen tutumunu akıllara getirdi.

Gerici 'profesör' yalnız değil: Diyanet’ten çocuk istismarı fetvası

Diyanet, bulûğ çağına girmiş olanların dinen nikahlanabileceğini öne sürerken, resmi web sitesinde “bulûğ çağını” şöyle tanımlıyordu:

“İslâm hukukçularınca bulûğ çağının alt sınırı, erkekler için 12, kızlar için 9 yaş olarak belirlenmiştir. Bu yaşa ulaştıktan sonra erkeğin ihtilam olması, baba olabilme devresine girmesi; kızın da adet görmesi, gebe kalabilme çağına ulaşması fiilî olarak bâliğ olmalarıdır. Ancak erkek ve kızlar 15 yaşlarına ulaştıklarında, kendilerinde bu erginlik alametleri görülmese de bâliğ olduklarına hükmedilir. Buluğ, kişinin dinen mükellef sayılıp, yetişkin insan statüsünü kazandığı dönemdir. Bu çağa ulaşan ve akıllı olan kimse artık tam edâ ehliyeti kazanır. Böylece, ibâdet, helal ve haram gibi dinî hükümlere muhatap; cezâî, malî ve hukukî yükümlülüklere ehil olur.”

İstismarcıları tahliye etmeye çalışıyorlar

AKP, son olarak salgın günlerinde çıkarılan infaz düzenlemesine, çocuk istismarından cezaevinde yatanların tahliyesini içeren bir madde eklemeyi planlamış, gelen tepkilerin ardından bu düzenleme Meclis gündemine getirilememişti.

Söz konusu taslağa göre istismar ettiği çocukla evlenen saldırganlar, 15 yaş farkı ve çocuğun olay tarihinde 13 yaşında olması koşuluyla tahliye edilecekti.

Söz konusu iddiaları soL’a değerlendiren Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Hilal Çelik, istismarcılara af düzenlemesinin birkaç yıldır sistematik olarak gündeme getirildiğini belirmiş Çelik, “Sürekli olarak istismarcılara af düzenlemesinin gündem edilmesi dikkat çekici. 15 yaş farkı, 13 yaştaki çocuğa istismarın af konusu haline getirilmesi gibi başlıkların konuşulması bile korkunç” ifadesini kullanmıştı.

Anadolu Ajansı ve Hilal Kaplan’dan destek

Tepki çeken söz konusu adıma ilişkin Anadolu Ajansı dikkat çeken bir haber yapmış, 2012 yılında 14 yaşında imam nikahıyla evlendirilen çocuğa ilişkin, "Erken yaşta evlenen kadın, eşinin cezaevinden çıkacağı günü bekliyor"  demişti.

Haberde "G.Ö, yargı reformunda kendileriyle ilgili bir düzenleme yapılması ve eşinin cezaevinden çıkmasını umut ediyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Anadolu Ajansı gibi çocuk istismarcılarını affı gündeme getiren bir diğer isim Hilal Kaplan oldu.

"Kamuoyunda "erken evlilik mağduru" olarak bilinen bu aileleri 'cinsel istismarcı' diyerek yaftalamayı bir kenara bırakın ve onlara kulak verin. Muhalefete çağrım, Meclisimiz açıldığında bu garabete artık bir son vermeleri ya da en azından gölge etmemeleridir.

Cumhur İttifakı'nın kanun mağduru insanlarımıza bir kereye mahsus af getirmesi ve yapılan hatayı telafi etme teşebbüsü söz konusu olduğu anda İYİ Parti ve CHP, maalesef 'cinsel istismarcıları bırakacaklar' diye ortalığı ayağa kaldırıyor

Anayasa ne diyor?

Diyanet’in tepki çeken bu tanımlamasına karşın, Diyanet’in milyarlarca lira ödenek aldığı devletin anayasasında, evlilik tanımı şu şekilde yapılıyor:

Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.

Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.

6 yaşında çocuk evlenebilir diyene değil, tepki gösteren soL’a ceza

Anayasa’da yer alan bu açık maddeye karşın mahkemelerden de çocuk istismarı açıklamalarına destek geliyor.

6 yaşındaki çocukların evlenebileceği yönündeki açıklaması nedeniyle büyük tepki çeken Nurettin Yıldız’ın açtığı iki ayrı davada soL Genel Yayın Yönetmeni Orhan Gökdemir ve soL Haber Müdürü Ali Ufuk Arikan’a para cezası verilmişti.

soL'a verilen cezanın gerekçesi olarak "hakaret ve iftira suçunun tamamının zincirleme halinde hakaret suçunu oluşturduğunu sabit görülmekle sanığı katılana dini, siyasi, felsefi inanç, düşünce ve kanaat açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından dolayı hakaret suçundan suç sebep ve saiklerine göre takdiren adli parası tercih edilerek eylemine uyan TCK 125/1-2-3b maddeleri” gösterilmişti.