Çocuğunu 2 yıl boyunca istismar eden şahıs iki saat içinde serbest bırakılmış!

İstanbul’da çocuğuna 12 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunan T. Kansız'ın, Nisan ayında gözaltına alındıktan 2 saat sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haber Merkezi

İstanbul’da şu an 14 yaşında olan bir çocuğun, iki yıl boyunca babası tarafından sistematik olarak cinsel istismara uğradığı öğrenildi. İstismar çocuğun yaşadıklarını annesine anlatmasıyla ortaya çıktı. Anne Yeter Tüylüoğlu, istismarı öğrendikten sonra 13 Nisan günü karakola şikayette bulunurken, aynı gün gözaltına alınan baba T. Kansız, ifadesi alındıktan 2 saat sonra serbest bırakıldı.

Henüz soruşturma aşamasında olan dosyaya ise hızla gizlilik kararı getirildi.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan anne Tüylüoğlu, olay günü kızının kendisiyle konuşması üzerine 12 yaşından bu yana sistematik olarak istismara uğradığını öğrendiğini aktardı. Olayı öğrendikten sonra Emniyete giderek suç duyurusunda bulunan Tüylüoğlu, kızının Çocuk İzleme Merkezi’ne (ÇİM) götürüldüğünü ve burada muayene olduktan sonra pedagog eşliğinde görüntülü olarak ifadesinin alındığını söyledi.

Fail T. Kansız'la 8 ay önce anlaşmalı olarak boşanan Tüylüoğlu, istismar açığa çıktıktan sonra şikayetlerine rağmen T. Kansız’ın serbest bırakılmasının kendilerini tedirgin ettiğini dile getirdi:

“O kadar adaletsiz bir ülkede hissettimki kendimi. Kendi kendimizi korumak zorunda kaldık. Bu süreçte başka bir eve yerleştik, akşamında fail eve geldi. Hiçbir güvenliğimiz yok”

Bu süreçten sonra failin telefonla arayarak taciz ve tehditlerini sürdürdüğünü belirten Tüylüoğlu, “Bu tarz davalara ciddiyetle bakılması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli bütün önlemler başta alınmalı” dedi.

Devam eden taciz ve tehditler üzerine aldırdığı uzaklaştırma kararının iki kez ihlal edildiğini ve bunun üzerine faile ev hapsi verildiğini aktaran Tüylüoğlu, “Elektronik kelepçe 3-4 gün önce takılmış. Bunları hep akrabalarından öğrendim, serbest kaldığının bilgisini de akrabalardan almıştık zaten. Bu süreçte yapılabilecek her şey yapılsın. Alınan önlemleri yeterli bulmuyoruz. Dosya soruşturma aşamasında olduğu için iddianame hâlâ hazırlanmadı. Uzaklaştırma kararı yerine failin tutuklanması gerekiyor. Daha önce de uzaklaştırma kararına rağmen benim yüz metre yakınıma geldi. O süre içerisinde her şeyi yapabilirdi” diye konuştu.

Her gün adli makamlar tarafından alınmayan önlemler nedeniyle çok sayıda kadının erkekler tarafından katledildiğini söyleyen Tüylüoğlu, “Failler bu tarz davaların üzerini örtmeye çalışıyor. İstismar meşrulaştırılarak üzeri örtülmeye çalışılıyor. Bir an önce adalet istiyorum, davalar bu kadar uzun süreye yayılmasın, suçlular bir an önce cezalandırılsın” çağrısında bulundu.