CHP'nin yeni adayı: 3 seçimde 3 parti değiştirdi, 10 Ekim'de katledilenleri hedef aldı

CHP'nin Kale Belediye Başkan Adayı Hayla oldu. Siyasi hayatına AKP, sonrasında DP ve şimdi de CHP'de devam eden Hayla, 10 Ekim için "Ne yas tutarım ne de saygı duruşu için ayağa kalkarım" demişti.

Yalçın cuğ

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler yaklaşırken, partiler de belediye başkan adaylarını duyurmaya başladı. 

Açıklanan kimi belediye başkanları kamuoyunda tartışma yaratırken, CHP dikkat çeken bir ismi daha belediye başkan adayı olarak açıkladı: Denizli'nin Kale Belediye Başkan Adayı Erkan Hayla.

3 seçimde 3 parti: AKP, DP, CHP

2014 yerel seçimlerine AKP'nin adayı olarak katılan Hayla, seçimi kazanarak Kale Belediye Başkanı oldu. Hayla, 2017 yılında partisiyle anlaşmazlık yaşadı ve AKP'den istifa ettiğini açıkladı. Ancak Hayla'nın istifa etmediği ortaya çıktı ve bu sefer de AKP, Hayla'yı partiden ihraç etti. Partisinden ihraç edilen Hayla görevini bağımsız şekilde sürdürdü, ta ki 2018 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınana kadar...

2018 yılının mayıs ayında görevinden alınan Hayla, 10 ay sonra gerçekleştirilen 2019 yerel seçimlerinde de Kale ilçesinde aday oldu. Hayla'nın bu seferki partisi ise Demokrat Parti'ydi. Hayla, bir önceki seçime kıyasla yaklaşık yüzde 25 oranında oy kaybı yaşadı ve seçimi üçüncü sırada tamamladı.

Hayla'nın önümüzdeki aylarda yapılacak olan yerel seçimlerdeki yeni adresi ise bu sefer CHP oldu. 

10 Ekim Katliamı için 'Ne yas tutarım ne de saygı duruşu için ayağa kalkarım' dedi

Önümüzdeki seçimde CHP'nin belediye başkanı adayı olan Hayla, 2015 yılında Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri tarafından verilen bir teklife şiddetle karşı çıkmış ve toplantıyı terk etmişti.

CHP'li üyeler tarafından verilen teklif ise toplantıdan birkaç gün meydana gelen 10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden yurttaşlar için saygı duruşunda bulunulmasıydı.

Teklif verildi, Hayla toplantıyı terk etti, meclis saygı duruşu teklifini reddetti. Hayla ise sosyal medya üzerinden konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

"Bugün Denizli Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında CHP'li meclis üyeleri Ankara'daki patlamada ölenler için saygı duruşunda bulunmayı teklif ettiler. Benim ayyıldızlı bayrağım hariç ne kadar yasadışı örgüt varsa hepsinin bulunduğu bir mitingde ölenler için ne yas tutarım ne de saygı duruşu için ayağa kalkarım. Toplantıyı terk etmek daha mantıklı geldi. Saygı duruşu yaptırmayan meclise de teşekkür ederim.

Ölen HDP'lilere rahmet dileyecekken aklıma birden hamile karısı ile yürürken arkadan kahpece vurulan polisim geliyor, vazgeçiyorum."

Cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı

Hayla, 2015 yılında cinayet zanlısı olarak tutuklama talebiyle gözaltına da alınmıştı.  

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kale İtfaiye Grubu'nda görevli itfaiye eri Mehmet Ali Talay, Kale Orman İşletme Müdürlüğü yakınında otomobilinde tabancayla vurularak öldürülmüştü. Cinayeti, Kale Belediyesi'nde zabıta görevlisi olarak çalışan N.Z. üstlenmiş ve tutuklanmıştı. Cezaevinde ifadesini değiştiren N.Z, cinayeti Hayla'nın işlediğini, tabancayı eline verip, suçu üstlenmesini istediğini anlatmıştı.

N.Z'nin ifadesini değiştirmesinin ardından gözaltına alınan ve savcılık tarafından tutuklanması talep edilen Hayla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.