CHP'den Tanju Özcan açıklaması: Parti politikalarımız ile taban tabana zıttır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tanju Özcan'ın sığınmacı açıklamasına ilişkin 'Parti politikalarımız ile taban tabana zıttır' dedi.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sığınmacılara ilişkin açıklamasına yanıt verdi.

'Beka sorunu'

"Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın yabancılar ile ilgili görüşleri kendisini bağlamaktadır. Parti politikalarımız ile taban tabana zıttır" diyen Torun, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumu, Genel Merkezimiz ile temas kurduğunda kendisine iletilmiştir. Bolu Belediyesi’nin değerli Meclis Üyelerinin de aksi bir karar almayacağına inanıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde iktidara geldiğimizde, ülkemizin gerçek beka sorunu olan sığınmacı sorununu, kimseyi mağdur etmeden çözecek; Suriyeli misafirlerimizi güven içinde ülkelerine uğurlayacağız" ifadesini kullandı.

Torun, "Ancak bu süre zarfında partimizin kırmızı çizgisi, hangi ırktan ve inançtan olursa olsun, hiçbir insanın ayrımcılığa maruz kalmaması, mağdur edilmemesidir. Cumhuriyet Halk Partisi, tek bir insanın dahi temel yaşam hakkından mahrum bırakılmasını kabul etmez" dedi.