CHP'den Lütfü Savaş açıklaması: Geri çekilmesi söz konusu değil

CHP Sözcüsü Yücel, yeniden aday gösterilmesi tepki çeken Hatay Belediye Başkanı ile ilgili açıklamasında "Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

Haber Merkezi

Kahramanmaraş merkezli iki depremin en büyük hasarı verdiği yerlerden biri Hatay olmuştu. Depremin ardından hakkında istifa çağrıları gündeme gelen CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP PM tarafından bir kez daha kesin aday olarak seçildi. 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesine ilişkin gelen tepkilere ilişkin "Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.

'Başkanımız gereken her türlü özveriyi, fedakarlığı göstermiştir'

ANKA'nın haberine göre Yücel şunları söyledi

“Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; partimizin yetkili kurulları büyük bir titizlikle gerekli incelemeleri, değerlendirmeleri yaptıktan sonra adaylaşmıştır. Geri çekilmesi gibi bir durum sözkonusu değildir. Hatay’da büyük acılar yaşandı, insanlarımız yakınlarını kaybettiler. Bu yaraların, bu yıkımın tamir edilmesi konusunda; CHP, Büyükşehir Belediye Başkanımız gereken her türlü özveriyi, fedakarlığı göstermiştir. Bundan sonra da gösterecektir. Depremin akabinde, partimiz Hatay ile İstanbul Büyükşehir Belediyemizi eşleştirmiş; Maraş ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Osmaniye ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eşleştirmiş ve tüm imkanları seferber ederek bu yaraların sarılması konusunda gereken her türlü çalışmayı yapmıştır. Bundan sonra da yapacaktır.”

Antalya ve İzmir büyükşehir belediye başkan adayları ile ilgili soru üzerine Yücel, şöyle konuştu:

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın dün açıklanmamasının nedeni; büyükşehir belediyesinin belediye başkan adayının bir kısım merkez ilçelerle birlikte değerlendirilmesidir. Onun dışında İzmir dediniz ya da dün açıklanmayan belediye başkan adaylıklarıyla ilgili… Açıklanmamasının sebebi incelemelerin, değerlendirmelerimiz hala devam ediyor olmasıdır. Bir aday belirlenirken çeşitli kriterlere, çeşit çeşit parametrelere bakılır. Bu kriterler ve parametreler olgunlaştıysa aday açıklanır. Olgunlaşmadıysa, YSK takvimi dahilinde o süre hangi tarihe kadar üst sınır koyduysa o süre dahilinde açıklanır.

'Tartışma ya da kavga gürültü olmadı'

Mersin Milletvekilimizle ilgili soru bize soruldu. Orada yanıtladım ama tekrar yanıtlamakta bir sakınca yok. Parti Meclisimiz, Parti Meclisi toplantımız devam ederken Mersin milletvekilimiz Parti Meclisi salonuna girerek görüşlerini ifade etmek istedi. Görüşlerini dile getirdi. Biz de kendisini uygun bir şekilde dışarıya davet ettik. Dışarı aldık. Çünkü Parti Meclisi toplantısına; Parti Meclisi üyeleri, MYK üyeleri ve Grup Yönetim Kurulu üyeleri katılabilir. Milletvekillerinin Parti Meclisi toplantısına katılması söz konusu değildir. Mersin milletvekilleri arasında bir tartışma ya da kavga gürültü olmadı. Onu çok kesin bir şekilde ifade edelim.”

"Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin haddini aşan, hukuk tanımayan, daha da ötesi yasalarımıza göre suç teşkil eden Can Atalay kararının arkasında; MHP’nin, AYM’yi kapattırmaya yönelik kışkırtıcı sözleri ve AKP’nin ülkeyi anayasasızlaştırma hedefinin olduğu açıktır" diyen Yücel, 14 Ocak'ta Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapacakları mitingi hatırlattı.