CHP İmamoğlu'na operasyonu protesto etti: 'Siyaseti iktidarın istediği sınırlarda yapmıyoruz'

Çok sayıda ilde eş zamanlı basın açıklaması yapan CHP, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını "darbe olarak" niteledi, "boyun eğmeyeceğiz" dedi. CHP milletvekilleri de Meclis'te oturum yapılmasına izin vermedi.

Haber Merkezi

CHP, tek cumhurbaşkanı aday adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından bugün saat 14'te eş zamanlı olarak birçok il ve ilçede basın açıklaması düzenledi.

Eylemlerin merkezi Ankara'daki CHP Genel Merkezi oldu. Yurttaşlar CHP'nin yaptığı çağrıyla parti genel merkezi önünde toplandı. Burada konuşan CHP Sözcüsü Deniz Yücel şunları söyledi:

"Seçimle kazanamayacaklarını anlayanlar, zorbalığa başvurmaktadır! Hedef alınan yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi değil, milletin ta kendisidir.

Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. 

Aynı şekilde, her türlü pervasızlığı kendine hak gören bu siyasi azınlık, bu sabah itibariyle Cumhuriyetimizin 100 yılı aşan temel ilkelerini ve işleyişini askıya almak ve çok partili demokrasi hayatımızı yok etmek için de harekete geçmiş durumdadır.

Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir.  Esas güç millettir ve en sonunda mutlaka millet kazanacaktır... Hiç şüphe yok ki yine öyle olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gücümüzü milletimizden ve Cumhuriyetimizden alıyoruz. Kararlıyız. Boyun eğmiyoruz."

CHP Genel Merkezi (Ankara)

Meclis oturumu kapandı

CHP milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını TBMM'de protesto etti.

CHP grubu Meclis'te yaptığı kapalı toplantıda Genel Kurul'u çalıştırmama kararı aldı. Genel Kurul'un açılmasının ardından CHP'li milletvekilleri kürsüye çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yaşananları “19 Mart darbesi” olarak nitelendirdi. Başarır konuşmasında, “Bugün yapılan bu saldırı, bu operasyon tarihe kara bir leke olarak geçecek. CHP bitirilmeye çalışırken Türkiye’yi dünyaya rezil ediyorsunuz” ifadelerini kullandı. Hukukun ayaklar altına alındığını vurgulayan Başarır, “Biz dimdik ayaktayız. Korkmayacağız, sinmeyeceğiz” dedi. 

CHP’li vekillerin protestoya devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Önder, birleşime 20 dakika ara verdi.

Ara sonrası CHP gurubu ve diğer partilerin desteğiyle eylemin sürmesi üzerine TBMM Genel Kurulu yarın saat 14.00'te açılmak üzere kapandı.

TBMM Genel Kurulu

'Siyaseti iktidarın istediği sınırlarda yapmıyoruz'

İzmir'de CHP İl Örgütü önünde toplanan binlerce yurttaş, İmamoğlu'na "Her yer İstanbul, her yer direniş” sloganıyla destek verdi.

Çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütünün de destek verdiği eylemde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın kumpaslarına dün boyun eğmediğimiz gibi bugün de boyun eğmiyoruz. Siyaseti iktidarın istediği sınırlarda yapmadık, yapmıyoruz" dedi.

86 milyon vatandaşın karar karşısında dirayet göstermesi gerektiğini ifade eden Aslanoğlu, “Bu, 86 milyonun geleceğine sahip çıkma mücadelesidir! Bugün de Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi ve 86 milyonluk büyük milletimiz bu darbenin karşısında sağlam ve dirayetli bir şekilde durmaktadır" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Başkanlığı (İzmir)

Vatan Caddesi’nde yasağa rağmen protesto

İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve çevresi polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. Caddeye çıkan çok sayıda sokağa polis bariyerleri konuldu.

Ablukaya rağmen yurttaşlar ve İBB çalışanları da emniyet önünde toplandı. “Cumhurbaşkanı İmamoğlu”, “Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atan yurttaşlar kararı protesto ediyor.

1
İstanbul Emniyet Müdürlüğü (İstanbul)
Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı: 'Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız'
1