Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Çavuşoğlu'ndan 'Uygur Türkleri' yanıtı: Başka dengeler var, bu bir acziyet değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Çin'deki Sincan bölgesine ilişkin 'Bu konudaki tam istediklerimizi yapamamamızın sebebi de başka dengeler var' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 08.11.2022 , 23:11 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün düzenlediği basın toplantısı sırasında Çin'in Sincan bölgesindeki politikalarına ilişkin gelen soruyu "Bu bir acziyet değil. Tek başımıza kalsak da Uygur Türklerini savunmaya devam edeceğiz" şeklinde yanıtladı.

Bakan, “Batılılar, Çin’e karşı bunu siyasi olarak kullanmak istiyordu. Bu konuda maalesef İslam dünyasında, maalesef Türk dünyasında da istediğimiz birliktelik yok. Bu konudaki tam istediklerimizi yapamamamızın sebebi de başka dengeler var. Bu bir acziyet değil. Tek başımıza kalsak da Uygur Türklerini savunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.