Cansu Geyik eşi tarafından öldürülmüştü: 'Bu cinayetin bir tek faili yok'

İzmir Çınartepe KDK'nin boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Cansu Geyik'le ilgili açıklamasında, 'Mahallemizde ne gericiliğe, ne de kadın cinayetlerine pabuç bırakmayacağız' denildi.

Haber Merkezi

İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan Cansu Geyik dün boşanma aşamasındaki eşi M. Aydoğdu tarafından öldürüldü. 37 yaşındaki eşi Cansu Geyik'in annesini de ağır yaraladı.

Kadın cinayetinin ardından İzmir Çınartepe Kadın Dayanışma Komitesi (KDK) bir açıklama yaptı. Açıklamada "Çınartepe Kadın Dayanışma Komitesi olarak mahallemizde ne gericiliğe, ne de kadın cinayetlerine pabuç bırakmayacağız" denildi.

Çınartepe Kadın Dayanışma Komitesi'nin açıklaması şöyle:

"Dün gece İzmir Çınartepe’de bir kadın cinayeti işlendi. Cansu Geyik boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından öldürüldü. Cansu’nun annesi ise yine aynı kişi tarafından ağır yaralandı; şimdi yoğun bakımda. Hastaneden gelecek iyi bir haber, yüreklerimize bir miktar su serpecek. Ancak Cansu’nun acısını asla hafifletmeyecek. 

Cansu bizim komşumuzdu, arkadaşımızdı. Kocasından boşanmak, üç çocuğuyla kendisine yeni bir hayat kurmak istiyordu. Kavganın gürültünün olmadığı, sakin bir hayat. Bunu istemekten daha basit, daha insani ne olabilir ki? Ama bugün yaşadığımız düzen biz kadınlara bu kadar sade, basit bir dileği bile çok görüyor. 

Biliyoruz ki bu cinayetin bir tek faili yok. Gericiliği, kadın düşmanlığını körükleyen siyasetçiler, kadınları hedef gösteren tarikatçiler, onlara çalışma, iş bulma, geçinerek kendi ayakları üstünde durma şansı tanımayan patronlar bu cinayetlerden sorumludur. Daha dün Konya’da bir hastanenin yöneticisi bir hekim, yaptığı meslekten utanmadan, giyim tarzları nedeniyle kadınları hedef gösterdi, hakaret etti, aşağıladı. Cansu’nun cinayetinden Hasan Hüseyin Uysal da sorumludur.

Bizler Çınartepe Kadın Dayanışma Komitesi olarak mahallemizde ne gericiliğe, ne de kadın cinayetlerine pabuç bırakmayacağız. Kadınların ancak sömürünün ve şiddetin olmadığı bir düzende insanca yaşayabileceğini biliyoruz. Eşitlik ve aydınlık yarınlar için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bunu yaparken de mahallemizdeki kadına yönelik her tür şiddetin takipçisi olacağız. Komşumuz, arkadaşımız, canımız Cansu’nun davasının sonuna kadar takipçisiyiz."