Sayfa yolu
Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörlük ofisine ihalesiz 311 bin lira harcandı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 28.09.2022 , 19:29 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Sayıştay’ın Boğaziçi Üniversitesi’nin 2021 yılı hesaplarına ilişkin denetim raporu yayınlandı.
Rapora göre, Sayıştay; “Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen temel ihale usulleri ile yapılması gereken işlerin, ihale konusu edilmediğini” ve “parasal sınırların altında kalacak şekilde ve aynı ihale konusu içerisinde yer alabilecek benzer nitelikteki işlerin kısımlara bölünerek doğrudan temin yoluyla yapıldığını” tespit etti.
Rektörlük ofisine 311 bin lira
Sayıştay, bu yöntemle üniversite bütçesinden 603 bin 538 lira harcama yapıldığını tespit etti. Raporda yer alan tabloya göre, bu miktarın 311 bin 865 lirası Kandilli Rasathanesi yerleşkesindeki eski yemekhane binasına rektörlük ofisi yapılması için harcandı.
Sayıştay'dan 'Mümkün değil' değerlendirmesi
Sayıştay raporunda, bu harcama için, “Yapılan incelemelerde; aynı ihale konusu içerisinde yer alabilecek benzer nitelikteki işlerin kısımlara bölünerek doğrudan temin yöntemiyle yaptırılması, bu tür alımların eşik değerlerin altında kalmak amacıyla ihale konusu edilmeksizin kısımlara bölünmesi mümkün değildir” değerlendirmesini yaptı.
Üniversiteden savunma
Boğaziçi Üniversitesi, bu bulgu için Sayıştay’a görüş bildirdi.
İdare, Sayıştay’a ilettiği yanıtında; “bu hususa katıldığını, bundan sonra ihtiyaçların temel ihale usulleri ile temin edilmesi hususunda gerekli özen ve dikkati göstereceğini” ifade etti. (ANKA)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
