Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

BMGK'nin Kıbrıs kararına Dışişleri'nden tepki

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin BM Barış Gücü’nün görev süresini 1 yıl daha uzatmasına tepki gösterildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 30.01.2023 , 21:07 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Kıbrıs'ta konuşlandırılan BM Barış Gücü’nün görev süresini 1 yıl daha uzatma kararı aldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu karara tepki gösterildi. Açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi bir kez daha, Kıbrıs Türk halkına uygulanan insanlık ve hukuk dışı ambargoları da görmezden gelmiştir" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"BM Genel Sekreteri'nin raporlarında yer almamasına rağmen, Konsey'in sahadaki gerçeklerden kopuk bir şekilde KKTC'nin iki devletli çözüm yönünde ortaya koyduğu iradeyi yok sayarak, defalarca denenmiş ve başarısız olmuş çözüm modellerinde ısrar ettiği görülmektedir. Bu durum sağduyu ve iyi niyetle bağdaşmamakta, Konseyin Ada'da gerçek anlamda bir çözümü teşvik etmek yerine, Kıbrıs Rum tarafının güdümünden çıkamadığını göstermektedir."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.