Sayfa yolu
Bloomberg: Ukrayna Rusya'ya İngiliz uzun menzilli füzeleri de fırlattı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Dış Haberler
Yayın Tarihi: 20.11.2024 , 18:44
Dün ABD Başkanı Joe Biden'ın izni üzerine Rusya'nın derinliklerine ABD yapımı uzun menzilli füze fırlatan Ukrayna'nın, bugün de ilk kez Rus topraklarına uzun menzilli İngiliz Storm Shadow (Fırtına Gölgesi) füzelerini ateşlediği öne sürüldü.
Bloomberg'e konuşan bir Batılı kaynak, Storm Shadow füzelerinin kullanıldığı saldırıların, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşta Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti askerlerini konuşlandırmasına yanıt olarak İngiliz hükümeti tarafından onaylandığını iddia etti.
İngiltere hükümeti, daha önce Ukrayna'nın Storm Shadow seyir füzelerini ülke içerisinde kullanabileceğini söylemişti. Londra, Rusya'daki hedeflerine saldırmak için kullanımına da izin verilmesi için ABD'ye baskı yapıyordu.
Biden'ın uzun menzilli füze kararı
Biden, geçtiğimiz hafta Ukrayna'nın ABD tarafından sağlanan ATACMS füzelerini Rusya'daki hedeflere karşı kullanılabileceği yönünde izin vermişti. Bunun ardından Ukrayna, dün ilk kez Rus topraklarındaki hedefleri vurmak için bu füzeleri kullandı.
Ukrayna'nın Bryansk bölgesine dönük bu saldırısının ardından Moskova, dün yaptığı açıklamada, saldırıya yanıt verileceği konusunda uyarıda bulundu.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, füze saldırısının Batılı ülkelerin çatışmayı "tırmandırmak" istediğini gösterdiğini söyledi. Lavrov, Brezilya'daki G20 zirvesinde düzenlediği basın toplantısında, "Bunu Batı'nın Rusya'ya karşı savaşının niteliksel olarak yeni bir aşaması olarak ele alacağız. Ve buna göre tepki vereceğiz" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, dün nükleer silah kullanma eşiğinin düşürülmesini öngören yeni nükleer doktrin kararnamesini imzaladı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
