Binali Yıldırım'dan 'tespit': Unutmayın 2023 olmadan 2024 olmaz

Binali Yıldırım İzmir'de bir programda yaptığı konuşmada 'Unutmayın 2023 olmadan 2024 olmaz' tespitinde bulundu. 

Haber Merkezi

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım İzmir'de bir programa katıldı.

Yıldırım bugüne kadar 15 kez katıldıkları seçimlerde rakiplerini geçerek büyük başarı elde ettiklerini ifade ederek “Ülkemizi dışarıya şikayet edenler, ülkemizin yararına olmayacak her türlü işin içinde olanlara karşı önümüzdeki 2023 seçimlerinde Cumhuriyetin 100. yılında bunlara hak ettikleri cezayı, hak ettiklerini vermeye hazır mısınız? İzmir unutma, unutmayın değerli kardeşlerim 2023 olmadan 2024 olmaz” dedi.

Programda bir öğrenci, Yıldırım'a, "Siyasi Partiler Kanunu'nda yapılacak değişiklikle ilgili muhalefet, AK Parti seçimleri kaybetmekten korkuyor diyor. Seçimleri kaybetmekten korkuyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Yıldırım, bunun ardından şöyle konuştu:

"Kaybetmeyeceğiz, onun için de korkmuyoruz. Muhalefet her zaman böyle düşünür. Onu yadırgayacak bir şey yok. Biz 15 sefer karşı karşıya çıkmışız, 15'inde de açık ara halletmişiz. Bu da farklı olmayacak. Biz ülkemiz ve milletimiz için halis duygularla çalışıyoruz. Seçim kanununda neyi eleştiriyorlar? Orada eleştirecek hiçbir şey yok. Ne diyor; herkes ittifak kurabilir. Tüm partiler birbirleriyle ittifak kurabilir, bir sınırlama yok ama herkesin aldığı oy kendine. Başkasının oyuyla milletvekilli seçimi olmayacak diyor. Sen 100 bin oy aldın, öbür parti 10 bin oy aldı. 10 bin oy hiçbir işe yaramıyor. Diğer fazla oy alan partinin hanesine yazılıyor. O bir tane daha fazla milletvekili çıkarıyor. Haksızlık bu. O düzeltiliyor. İtirazlarının mantığı ve gerçekliği yok. Tamamen siyaset. Kendilerini farklı göstermek için acındırmak için söylüyorlar. Vatandaşın önüne gidip kendinizi anlatacaksınız. Vatandaş da kararı verecek."