Bilim ve Aydınlanma Akademisi'nden Dersim'de konferans: Kadın Cinayetleri ve Öneriler

Bilim ve Aydınlanma Akademisi’nin Mayıs ayı Dersim Konferansı'nın başlığı, Kadın Cinayetleri ve Öneriler.

Haber Merkezi

Bilim ve Aydınlanma Akademisi ile Dersim Belediyesi’nin işbirliğinde her ay yapılan konferanslar sürüyor. Pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak sürdürülen konferanslarda Mayıs ayındaki başlık “Kadın Cinayetleri ve Öneriler”. 

Konferans, Dr. Aslıhan Çakaloğlu ve Dr. Fatma Pınar Arslan’ın katılımıyla 18 Mayıs Salı akşamı 20.30’da Dersim Belediyesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Yapılacak olan yayın, BAA’nın mart ayında yayınladığı “Türkiye’de Kadın Cinayetlerinin Nedenleri ve Öneriler” başlıklı rapora dayanıyor.

Bilim ve Aydınlanma Akademisi, belediye seçimlerinin TKP’den seçime katılan Fatih Maçoğlu tarafından kazanılmasından sonra 2019’un Haziran ayında, bilim insanlarından oluşan bir heyetle Dersim Belediyesini ziyaret etmiş, bu ziyarette Bilim ve Aydınlanma Akademisi’nin Dersim’e nasıl katkı yapabileceği tartışılırken, ayda bir kez olmak üzere Dersim’de Bilim ve Aydınlanma Konferanslarının düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. 

BAA’dan birçok bilim insanı pandemiye kadar konferans vermek için düzenli olarak her ay Dersim’i ziyaret etti. Pandemi ile birlikte yüz yüze gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bu konferansları çevrim içi olarak yürütme kararı alındı. 20 Ekim 2020’de ilki gerçekleşen çevrimiçi konferanslar aşı çalışmaları, evrim, çocuk istismarı, çok dillilik, afetler, yaşamın kökeni gibi pek çok başlıkta çeşitli bilim emekçilerinin katılımı ile her ay canlı yayınla düzenli olarak yapıldı. Yayınların ardından anlık soru cevap bölümü ve okuma önerileri yapılıyor. Konferanslar, her ayın üçüncü salı akşamı 20.30’da youtube üzerinden canlı olarak yapılamaya devam ediyor.

Toplantıya aşağıdaki linkten katılınabilir:

https://youtu.be/HJg0x8sogB4