Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Biden'dan Rusya'ya referandum tepkisi

ABD Başkanı Joe Biden, 'Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı sahte referandumu tanımayacaklarını' açıkladı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 24.09.2022 , 09:00 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

ABD Başkanı Joe Biden, "hiçbir Ukrayna toprağını başka bir ülkenin toprağı olarak kabul etmeyeceklerini ve Rusya'nın bölgede yapacağı referandumun sonuçlarını reddedeceklerini" açıkladı.

Biden yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Ukrayna topraklarını, Ukrayna'nın parçası olması dışında tanımayacaktır. Rusya'nın referandumu sahtedir ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi dahil uluslararası hukuka aykırı şekilde Ukrayna topraklarını ilhak etmek için bir bahanedir" değerlendirmesinde bulundu.

NTV'nin haberine göre Rusya'ya sert ekonomik yaptırımların sürdürülmesi konusunda ortak ülkeler ile çalışmayı sürdüreceklerini belirten Biden, "ABD, Rusya'nın yapmacık referandumun sonucunu reddetmek konusunda dünyadaki tüm ortaklarıyla aynı noktadadır" ifadesini kullandı.

Biden, "Ukrayna halkına Rusya'nın bölgedeki işgaline direnmeleri için güvenlik yardımlarını sürdüreceklerini" belirtti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.