Beyaz Saray: Biden, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını 'meşru müdafaa' olarak nitelendirdi.

Dış Haberler

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki,  Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin soruları yanıtladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Psaki, "Başkan Joe Biden, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyor. Bölgede can kayıplarının olması, çocukların ölmesi acı. İster Filistinli ister İsrailli olsun yaşananlar çok trajik. Bunları izlemek korkunç. O nedenle de gerginliğin azaltılmasına odaklanıyoruz." diye konuştu.

Psaki, İsrail'in Doğu Kudüs'teki eylemlerine ve Filistin halkının zorla tahliyesine ilişkin, "Bu konu iki taraf arasındaki konuşmalarda hep konu olmuştur. Bu konuda ek bir pozisyonumuz yok" dedi.

Filistin: ABD'nin sessizliği katliamlara yol açtı

Filistin Yönetimi, İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki saldırılarına ve ABD yönetiminin yaşananlara dair açıklamalarına tepki gösterdi.

Facebook üzerinden açıklamada bulunan Filistin Yönetimi, "Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bu suç faaliyetinin sürmesine karşı çıktı ve ABD yönetimini İsrail saldırganlığını durdurmak ve durumu kontrol altında tutmak için derhal ve hızlı bir şekilde müdahale etmeye çağırdı" dedi.

Açıklamada, "ABD'nin İsrail'in yaptıkları karşısındaki sessizliği ve nefsi müdafaa olarak tanımlaması Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki katliamlara yol açtı" ifadelerine yer verildi.