Baro başkanları komisyondaki avukat milletvekillerine cübbe, düğme ve iğne iplik gönderdi

‘Çoklu baro’ teklifi görüşmelerine alınmayan baro başkanları Meclis Adalet Komisyonu’ndaki hukukçu milletvekillerine cübbelerini iliklemeleri için cübbe, düğme ve dikiş seti hediye etti.

Haber Merkezi

TBMM Adalet Komisyonu’nda baroların yapısını değiştiren yasa tasarısı görüşmelerine alınmayan ve Meclis önünde 4 gündür bekleyen baro başkanları komisyondaki hukukçu milletvekillerine meslek andı, avukatlık cübbesi, düğme ve iğne-iplik gönderdi.

Yapılan açıklamada “Eğer kendilerine yakıştırıyorlarsa şu malzemeleri kullanıp kendi cübbelerine birer ilik açsınlar ve düğme diksinler. Ya da ’meslek andımızı unutmadık, sizlerin sesine kulak veriyoruz, 80 baronun, 139 bin avukatın birden hayır dediği bu teklifte daha fazla ısrar etmeyeceğiz, tekrar başa dönüyoruz ve bu teklifi geri çekiyoruz’ demelerini bekliyoruz” denildi.

Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt "Avukat olduklarını unutan milletvekilli meslektaşlarımız, gönderdiğimiz cübbe, dikiş seti ve düğmelerle ne yapacaklarına kendileri karar verecekler. Namusları ve vicdanları üzerine ettikleri bir yemin var" açıklamasını yaptı: