Barış Terkoğlu 'haksız tutukluluk' nedeniyle açtığı tazminat davasını kazandı

MİT mensubu haberleri nedeniyle yaklaşık 3,5 ay hapis yatan Barış Terkoğlu, 'haksız tutukluluk' nedeniyle açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Haber Merkezi

OdaTV’de gazetecilik yaptıkları dönemde Cumhuriyet yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik, MİT mensubunun kimliğini deşifre ettikleri gerekçesiyle “istihbarat faaliyetiyle ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan tutuklanmıştı.

24 Haziran’daki duruşmada mahkeme Terkoğlu, Çelik ve Keser’i tahliye etmişti. 9 Eylül’deki duruşmada da Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tahliyesine karar verilmişti.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre, yaklaşık 3,5 ay hapis yatan Terkoğlu, haksız tutukluluk nedeniyle açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

'Bu karar ayıbın devlet tarafından kabul edilmesidir'

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme Terkoğlu’na 25 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Terkoğlu karar hakkında “O dönem bana ve meslektaşlarıma yargı kullanılarak bir tezgâh kurulmuştu. Uydurma bir soruşturma ile rehin alınmıştık. Bu karar, bu ayıbın devlet tarafından kabul edilmesidir. Bu tezgâhı kuranlar bir gün yargı önüne çıkacak ve hesap o gün kapanacak” dedi.

Terkoğlu’nun avukatı Kazım Yiğit Akalın ise “Elbette ki bu meblağ yaşanan mağduriyeti karşılayamaz. Ancak bu karar, devletin ‘Biz seni haksız yere içeride tuttuk’ demesi ve özür dilemesidir” değerlendirmesini yaptı.