Sayfa yolu
Bankaların kârı bir yılda yüzde 475 oranında arttı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 29.12.2022 , 17:23 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Bankacılık sektörünün Kasım ayındaki net kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 475 artışla 53,1 milyar TL'ye yükseldi. Bankaların Ocak-Kasım dönemindeki kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 417 artışla 389 milyar lira oldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre; bankacılık sektörünün ortalama sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 19 olarak kaydedildi.
Sektörün aktif büyüklüğü 13 trilyon 806 milyar 566 milyon lira olarak gerçekleşirken, sektörün aktif toplamı ise yıllık bazda 4 trilyon 591 milyar 103 milyon TL arttı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
